Poti afla multe despre alte culturi prin cinematograful sau. Filmele italiene sunt cea mai clara dovada ca Italia este o tara creativa, sexy, cu mult stil si pasionata de groaza. 

De la Marcello Mastroianni in bijuteria 81/2 a lui Federico Fellini, pana la legendara Monica Bellucci in chinuitoarea Malena, filmele italiene ne poarta intr-o calatorie prin istorie, stil, sex si groaza in moduri care atrag, misca si uneori ingrozesc. , sunt un portret. a umanitatii, a dorintelor, pasiunilor si impulsurilor ei, totul prin povesti grozave cu spectacole demne de a fi recunoscute, costume legendare si fotografii care merita toate premiile.

Italia este una dintre cele mai importante destinatii de calatorie din lume, milioane de oameni sunt atrasi de cladirile sale istorice, pastele proaspete si acel stil de viata relaxat, liber si modern in acelasi timp, este sinonim cu romantism, mafie si sex symbol. (cu actrite precum Sophie Loren, Anita Ekberg, muza suedeza a lui Fellini si Monica Bellucci), iar cinematograful sau va permite sa experimentati toate acestea fara a parasi locul.

Filmele italiene au marcat lumea, au castigat premii grozave, sunt considerate clasice de cult si chiar sunt unele care sunt pe toate listele de filme pe care fiecare fan de film trebuie sa le vada inainte de a muri si este timpul sa o faca.

Italia nu produce atat de multe filme ca SUA, dar are o multime de elemente obligatorii si acesta este cu siguranta cel mai bun moment pentru un maraton (care va va ajuta, de asemenea, sa va imbunatatiti putin italianul).

Paradisul cinematografului, 1988

Un clasic al clasicilor, filmul lui Giuseppe Tornatore este o scrisoare de dragoste catre cinema si inocenta copilariei, este emotionant, romantic, fara a fi zburdalnic si nostalgic, iar toate acestea l-au determinat sa castige Oscarul pentru cel mai bun film strain in 1990. Filmul urmareste un regizor care isi aminteste copilaria intr-un orasel italian, unde s-a indragostit de cinema, facand o prietenie profunda cu barbatul care i-a devenit mentor, un proiectionist de film.

La Dolce Vita, 1960

Federico Fellini ii regizeaza pe Marcello Mastroianni si Anita Ekberg in acest clasic care a fost un reper vizual si stilistic cinematografic si care a facut din Ekberg un sex-simbol al anilor 1960. La Dolce Vita prezinta o serie de povesti care au loc peste o saptamana in viata unui paparazzi afemeiati care locuiesc in Roma si reuseste sa te tina cuplat chiar daca dureaza aproape 3 ore.

Suspiria, 1977

Dario Argento, maestrul suprarealismului italian, si-a prezentat capodopera in 1977, cu un film sangeros, genial, intens si extravagant vizual. Cu Jessica Harper, filmul urmareste un student american care calatoreste la Berlin pentru a se alatura unei prestigioase scoli de dans, care ascunde de fapt un grup de vrajitoare ucigase care fura vietile dansatorilor. Suspiria nu are cele mai bune imagini, dar Argento a folosit culoarea, camera si paranoia pentru a face din el o bijuterie de film.

Marea frumusete, 2013

Paolo Sorrentino regizeaza acest film care, dupa cum spune si numele, are o mare frumusete vizuala si o poveste captivanta (si foarte sexy). Aceasta este povestea lui Jep Gambardella, un barbat care si-a sedus drumul prin viata de noapte stralucitoare a Romei de zeci de ani, dar dupa implinirea a 65 de ani si un flashback in trecutul sau, Jep incepe sa vada dincolo de cluburile de noapte, in cautarea adevaratei frumuseti.

Viata este frumoasa, 1997

Castigator al premiilor Oscar pentru cel mai bun actor, cea mai buna muzica si cel mai bun film strain, filmul lui Roberto Benigni este un clasic cu o privire diferita asupra evenimentelor celui de-al Doilea Razboi Mondial. Benigni comenteaza despre puterea inocentei prin povestea unui tata care face tot posibilul pentru a ascunde realitatea lagarelor de concentrare naziste de fiul sau, ajutandu-l sa supravietuiasca si sa continue sa vada partea buna a vietii in mijlocul terorii.

8 ½, 1963

Sexy, elegant si plin de capriciu, 8 ½ este unul dintre marile filme ale lui Federico Fellini si este creativ, amuzant si provoaca gandire. 8 1/2 este Fellini cel mai bun si spune povestea oarecum suprarealista a lui Guido, un regizor frustrat care incepe sa-si exploreze propriile amintiri si fantezii pentru inspiratie pentru a-si termina ultimul film.

Il Postino, 1994

Filmul lui Michael Radford si Massimo Troisi ne duce in Italia in anii 1950 pentru a reflecta asupra dragostei si prieteniei. Un simplu postas italian se indragosteste de poezie in timp ce livreaza corespondenta unui poet faimos si apoi o foloseste pentru a o castiga pe femeia pe care o iubeste, Beatrice.

Malene, 2000

Giuseppe Tornatore o regizeaza pe mereu stralucitoare Monica Bellucci in aceasta drama despre cresterea in razboi, trezirea sexuala, ura si violenta. In mijlocul climatului de razboi, un adolescent viseaza sa o cucereasca pe Malena, o femeie care locuieste intr-un orasel italian in care mintea inchisa isi conduce locuitorii sa o respinga, sa o reduca la un obiect sexual si sa isi proiecteze asupra ei toate problemele.

Malizia (Malicious), 1973

Acest film de Salvatore Samperi a fost relativ uitat, dar este un element de baza al cinematografiei italiene a anilor 70. Aici, un vaduv si doi dintre copiii sai se indragostesc de frumoasa menajera pe care o angajeaza pentru a-i ajuta acasa. Si-a propus sa o seduca folosind metode unice, ceea ce creeaza o competitie nesanatoasa intre ei.