Ai inceput vreodata sa urmaresti un film bun si te-ai intrebat in mod absent la ce gen (sau categorie) apartine? Sau incercati sa va dati seama genul preferat de film si ati realizat ca nici nu stiti genul filmului preferat? Acest articol va va ghida prin etapele de determinare a genului unui film.

Identificati drama

Filmele dramatice sunt de obicei despre personaje care se confrunta cu lupte realiste in viata si tind sa nu includa multa violenta.

Observati daca filmul are loc mai ales intr-o sala de judecata. Daca da, atunci este probabil o drama in sala de judecata. Cateva exemple sunt A Few Good Men si Anatomy of a Murder .

Observati daca filmul se concentreaza pe incercarile asistentelor medicale, medicilor, chirurgilor si / sau pacientilor acestora, ar putea fi o drama medicala

La televizor, cateva exemple de drame medicale sunt House MD si Grey’s Anatomy . Dramele medicale sunt probabil mai rare sub forma de filme, dar cred ca Philadelphia sau Lorenzo’s Oil pentru filme dramatice care acopera subiecte medicale si sociale serioase.

Observati daca filmul este despre aspecte juridice, cum ar fi avocati sau litigii civile

Daca da, cel mai probabil este o drama legala. Acest sub-gen include filme precum Presumed Innocent si To Kill a Mockingbird

Identificati daca filmul este despre chestiuni politice, ar putea fi o drama politica

Podul spionilor si treisprezece zile sunt incluse in acest gen.

Identificati daca filmul este despre psihicul personajelor

Aceasta este o psihodrama. Folositi ca exemple filme precum Vertigo si Un tramvai numit dorinta .

Observati daca drama este menita sa atraga puternic emotiile dvs

 Aceasta este o melodrama. Filme precum Make Way For Tomorrow si Rain Man intra in aceasta categorie.

Determinati daca articolul este istoric si este destinat sa se termine cu o tragedie

Acest sub-gen include filme precum Titanic si Schindler’s List .

Identificati filme de actiune

Aceste filme sunt cunoscute pentru faptul ca au putina complot si tone de explozii, urmariri auto, lupte cu armele si violenta.

Identificati filme de actiune pentru arte martiale

Aceste filme prezinta de obicei numeroase lupte, ninja si actori care sunt artisti martiali in viata reala. Unele filme de arte martiale sunt Karate Kid si Mortal Kombat .

Observati daca filmul prezinta elemente SF, cum ar fi arme futuriste, batalii spatiale, etc

Aceasta este categoria de actiune SF. Cateva filme care apartin acestui sub-gen sunt franciza Terminator si Matrix .

Observati daca filmul prezinta escapism, lupte stilizate, masini grozave si, bine, spioni

Daca da, cel mai probabil este un film de spionaj. Filmele din acest gen includ francizele Bond, Bourne si Mission: Impossible .

Observati daca filmul prezinta un ticalos extraordinar si o cursa contra cronometru

Uneori, acesta este doar un element normal al genului de actiune, dar daca filmul in ansamblu se concentreaza in jurul acestui ceas tictac si are elemente de suspans si anxietate, cum ar fi Die Hard si Lethal Weapon , s-ar putea sa urmariti un thriller de actiune.

Observati daca filmul include multa actiune, dar are o acumulare lenta si dramatica de tensiune. Acesta este un suspans de actiune. Filme precum Dirty Harry , The Dark Knight si franciza Bourne au aceste elemente.

Observati daca complotul se concentreaza in jurul unei urmariri, fie ca este vorba de masini sau de mers pe jos

Acesta este un film de urmarire sau viteza. Filme precum Bullitt si franciza Fast And Furious apartin acestui sub-gen.

Nu uitati sa evaluati setarea filmului. Unele filme, cum ar fi filmele Mad Max , sunt filme de urmarire, dar au loc in locatii mai exotice si speciale, spre deosebire de peisajul urban al filmelor Fast And Furious . Aceasta inseamna ca Mad Max ar fi mai mult un sub-gen de aventura decat de actiune.

Determinati daca actiunea si complotul au loc la scara larga

Acesta este un film epic. Luati in considerare filme precum Braveheart si Gladiator .

Evalueaza daca filmul se concentreaza in jurul unei evadari marete

Acesta este, evident, filmul de evadare si puteti folosi filme precum Evadarea din Alcatraz si Contele de Monte Cristo ca referinta.

Filmele de evadare sunt uneori considerate un sub-gen de aventuri in loc de actiune

Depinde de tine sa alegi.Decideti daca filmul este un film eroic varsat de sange. Acesta este un sub-gen al genului de actiune din Hong Kong si, desi prezinta tone de violenta, incorporeaza si teme de rascumparare, fraternitate, datorie si onoare. Folositi ca referinte filme precum A Better Tomorrow si The Killer .