Tratamentele naturiste chiar ne pot fi de real folos in anumite afectiuni, cu conditia sa nu abuzam de acestea. Chiar daca nu inlatura cauza simptomelor, tratamentele pe baza de plante ajuta la calmarea acestora. Medicina naturista se foloseste de mii de ani, insa adevaratele sale proprietati au fost descoperite in ultimul secol, printr-o multitudine de studii si cercetari stiintifice. Iata care sunt riscurile tratamentelor naturiste!

 

Toleranta

O data ce organismul tau s-a obisnuit cu un anumit tratament naturist, efectele vor incepe sa scada. Este un lucru absolut normal, deoarece organismul tau dezvolta o oarecare toleranta fata de aceste substante. Mai bine fa o mica pauza de la acest tratament sau schimba complet tratamentul. Marirea dozei nu este recomandata!

 

Combinatii gresite

exista anumite substante si plante pe care este bine sa nu le combini. Ceaiul de musetel nu trebuie niciodata combinat cu aspirina (musetelul contine compusi anticoagulanti, iar asocierea acestora creste riscul hemoragiilor). Musetelul nu se va combina nici cu medicamentele anticoagulante, antidepresive, clozapin, tacrin sau propanorol.

 

Laxativele

Atunci cand avem nevoie de un remediu laxativ, ne gandim in primul rand la ceaiuri. Foarte multa lume abuzeaza de aceste ceaiuri si ajung chiar sa fie dependente de acestea. Ceaiurile cu efect laxativ ar trebui consumate numai la nevoie, si nu abuziv. Excesul de ceaiuri poate chiar afecta tranzitul tau intestinal si digestia, asa ca nu abuza de acestea.