Nu poti ejacula cand ai un orgasm? Astazi vei descoperi ce este ejacularea retrograda, posibilele cauze si tratamentul ei.

Ocazional, exista barbati care au orgasme uscate , adica au foarte putina sau deloc expulzarea materialului seminal. Aceasta este cunoscuta sub numele de ejaculare retrograda. Acest lucru se intampla atunci cand materialul seminal intra in vezica in loc sa iasa prin penis, asa cum ar trebui in mod natural.

Cand un barbat atinge punctul culminant, sperma poate fi ejaculata putin sau deloc . Acest lucru nu este daunator sanatatii. Cu toate acestea, este o problema serioasa atunci cand vrei sa ai copii.

Daca aveti aceasta problema, va incurajam sa consultati un profesionist, mai ales daca doriti sa aveti un copil. In continuare, vom vedea mai multe informatii despre acest tip de ejaculare.

Cum apare o ejaculare?

In timpul orgasmului masculin, printr-un tub numit canalul deferent, spermatozoizii sunt transportati de la testicule la prostata. In aceasta, spermatozoizii sunt amestecati cu alte fluide pentru a produce materialul seminal care va fi expulzat prin ejaculare. Pe masura ce materialul seminal trece de la prostata la uretra in interiorul penisului, muschiul gatului vezicii urinare, care este situat la intrarea in vezica, se strange si il inchide pentru a preveni intrarea ejaculatului in vezica.

Ejacularea retrograda apare atunci cand muschiul gatului vezicii urinare nu se strange corespunzator si isi pierde capacitatea de a inchide trecerea materialului seminal in vezica.

In ejacularea retrograda are loc o intrare a materialului seminal in vezica urinara care impiedica iesirea acestuia in exterior.

Printre simptomele ejacularii retrograde gasim:

 • Orgasme uscate: iese foarte putin sau nu iese sperma.
 • Urina tulbure dupa orgasm – Acest lucru se datoreaza prezentei spermei.
 • Infertilitate masculina: cuplul nu poate ramane insarcinat, chiar daca are contact sexual continuu fara a utiliza vreo metoda contraceptiva.

Ce cauzeaza orgasmul uscat sau ejacularea retrograda?

Nu toate orgasmele uscate sunt cauzate de ejacularea retrograda. Daca stii originea orgasmului uscat vei putea intelege care sunt optiunile pe care le ai. Orgasmele uscate sunt, de asemenea, produse din:

 • Indepartarea chirurgicala a prostatei (prostatectomie).
 • Indepartarea chirurgicala a vezicii urinare (cistectomie).
 • Radioterapia pentru tratarea cancerului in zona pelviana.

Daca aveti orgasme uscate, consultati-va medicul . Impreuna puteti gasi problema care necesita atentie.

Factori de risc

Printre factorii de risc care pot declansa ejacularea retrograda, putem gasi diferite motive:

 • Daca sunteti hipertensiv si luati anumite medicamente pentru a controla tensiunea arteriala.
 • Ai diabet sau scleroza multipla.
 • Ati avut o interventie chirurgicala la prostata sau la vezica urinara.
 • Daca luati medicamente pentru a trata o tulburare emotionala sau psihiatrica.
 • Ai avut o leziune a maduvei spinarii.

Cand sa vezi doctorul?

Ejacularea retrograda nu afecteaza capacitatea de a avea o erectie sau de a se bucura de un orgasm. Nu este daunator si nu necesita tratament suplimentar. Cu toate acestea, trebuie consultat un specialist daca ne aflam in urmatoarele circumstante:

 • Daca aveti relatii sexuale regulate, neprotejate timp de un an sau mai mult si nu puteti lasa partenerul dumneavoastra gravida.
 • Daca luati medicamente care provoaca orgasme uscate. Medicul dumneavoastra poate evalua alte optiuni de tratament care va pot permite sa restabiliti ejacularea normala.

Problema cu aceasta afectiune consta in reducerea fertilitatii pentru a putea concepe.

Masuri alternative

Cand un cuplu vrea sa conceapa un copil si nu reuseste, se genereaza multa tensiune. Meditatia si yoga sunt foarte benefice pentru a reduce stresul si pentru a ajuta la imbunatatirea acestei stari. Barbatii cu ejaculare retrograda isi pot lasa partenerele insarcinate si cu tehnici de reproducere asistata. Trebuie doar sa gasesti cel mai potrivit pentru cazul tau.

Este esential sa reduceti obiceiurile inadecvate pentru a evita declansarea factorilor de risc. Pentru barbatii diabetici este esential sa mentina un bun control al zaharului din sange si astfel sa contribuie la prevenirea acestei afectiuni.

Speram ca toate acestea te-au ajutat sa pui un nume la ceea ce ti se intampla si ca stii putin mai multe despre ejacularea retrograda. Desigur, nu ezitati sa va adresati medicului dumneavoastra despre aceasta situatie. El te va ajuta sa o rezolvi.