Ma gandem  ca ar trebui sa ne amintim efectele benefice ale consumului regulamentar de apa. Pentru ca organismul nostrum este format in proportie de 70% din apa, cosumul zilnic de apa ar trebui sa fie de 2 l, iar in anotimpul calduros chiar de 3l zilnic.

 Am mai aflat ca putem  sa ne calculam singure necesarul de apa zilnic. Cum? Nimic mai simplu. Impartim greutatea noastra la 30 si aflam necesarul de apa.

 De multe ori, persoanele care urmeaza o dieta pentru a slabi (si nu numai) neglijeaza beneficiile aduse sanatatii de apa. Ea reprezinta insa un aliat destul de puternic in lupta cu kilogramele. Astfel, pe langa faptul ca nu luam in considerare binele pe care ni-l poate face apa, nu bem nici macar cantitatea necesara nevoilor organismului nostru.

 Ceea ce nu se prea baga in seama este faptul ca apa nu poate fi inlocuita de nimic – nici de suc, de cafea sau alte lichide consumate zinic. Mai mult decat atat, pentru fiecare dintre licorile mai sus mentionate ar trebui sa adaugam o cantitate egala suplimentara de apa.Astfel, un pahar de suc, atrage dupa sine consumul suplimentar al inca unui pahar de apa. Cafeaua, alcoolul atrag dupa sine consum suplimentar de apa.

 Motivul pentru aceasta recomandare? Fiecare dintre bauturile consummate duc la deshidratarea copului.

 Un alt punct important de retinut este faptul ca apa ar trebui bauta la temperatura camerei. Apa rece nu numai ca nu hidrateaza suficient dar actioneaza negativ asupra corpului deoarece favorizeaza solidificarea alimentelor ingerate si transformarea lor direct in grasime.

 Un pahar cu apa baut dimineata pe stomacul gol stimuleaza stomacul, ajuta la eliminarea toxinelor, are efecte laxative.

Consumul de apa ajuta si la mentinerea unei greutati corporale corespunzatoare.

Va mai pot recomanda sa alternati apa minerala bauta pentru ca si in acest caz organismul se obisnuieste si devine rezistent la continutul mineralelor din ea.

Trebuie, de asemenea, sa citim cu atentie eticheta pentru a evalua modul in care apele minerale pot genera efecte asupra organimului.

Apele care au o mineralizare totala sub 500 mg/l se recomanda a fi corespunzatoare consumului zilnic. De asemenea un alt pont este acela de alteranare a consumului de apa minerala cu apa de izvor. In acest fel dam ragazul corpului de a asimila mineralele pe care i le-am furnizat si de a se pregati pentru cele viitoare.

Apa are si efecte “vindecatoare” asupra corpului, previne deshidratarea, artrita, tensiunea ridicata, cresterea colesterolului, si, in acelasi timp, mentine frumusetea pielii, actioneaza impotriva celulitei, mentine rezistenta parului.

Asadar, un pahar de apa pe stomacul gol si unul baut seara sunt recomandari facute de orice specialist (fie ca este medic sau cosmetician ori antrenor de sport).

Dragele mele, va doresc sa mentineti frumusetea naturala intr-un mod cat mai usor si natural, si, pentu asta, puteti incepe cu apa.