Chiar daca pe fiecare produs exista o eticheta pe care este scrisa data de expirare, acest lucru nu este mereu sigur. Pe aceleasi produse, vei mai gasi un simbol, sub forma unui capac deschis. Acesta reprezinta cate luni este bine sa folosesti produsul dupa ce l-ai desfacut. Sa vedem care este durata de viata a produselor de makeup!

Rimelul, chiar daca are o valabilitate de 2 ani de la producerea lui, nu trebuie sa il folosesti mai mult de 3 luni. Explicatia este simpla: periuta rimelului este cea mai predispusa la atragerea bacteriilor si microbilor. Astfel, renunta la rimel dupa 3 luni, daca nu vrei sa ai probleme cu ochii sau infectii oculare.

Fondul de ten este ceva putin mai rezistent. Acesta trebuie schimbat dupa 6 luni, indiferent cat de mult l-ai folosit. Pentru a nu arunca mult fond de ten, incearca sa iei sticlute mai mici, chiar daca se termina mai repede. Fardurile sunt valabile tot 6 luni dupa deschidere.

Nu folosi cosmetice expirate, deoarece risti sa dezvolti o dermatita de contact. Afectiunea se manifesta prin inrosire si mancarime la nivelul pielii. In plus, este posibil sa ai tenul mult mai uscat sau sa devina mai gras.

Cosmeticele, o data deschise, atrag microbi si bacterii, care pot provoca acnee. Daca tenul tau are probleme, cel mai bine este sa iti schimbi produsele folosite.

Pensulele de machiaj trebuie curatate la fiecare 2 saptamani, si schimbate la fiecare an. Orice pensula de machiaj intra in contact cu mai multe produse si acumuleaza mai multe bacterii si microbi. Poti curata pensulele cu apa si sapun sau spirt, clatind apoi cu apa din abundenta.

Unde pastrezi cosmeticele? Poate ca in baie ai cea mai buna lumina pentru a realiza un machiaj reusit, insa nu este bine sa le depozitezi in locuri cu aburi. In acest fel, nu faci decat sa reduci si mai mult perioada de valabilitate a produselor. Este bine sa depozitezi cosmeticele in locuri racoroase si uscate, de preferabil in frigider (stiu ca suna putin ciudat, insa frigiderul este un loc nefavorabil dezvoltarii bacteriilor).

In cazul in care produsul isi schimba mirosul sau culoarea, va trebui sa il arunci imediat si sa il inlocuiesti. Produsele de machiaj, in special creionul de ochi, nu trebuie folosite in comun cu alte persoane. In plus, pentru a scapa de bacteriile de pe creioane, alege sa le ascuti in fiecare saptamana.