Numita disgravidie, sarcina toxica afecteaza foarte multe femei care sunt insarcinate. Cauzele care duc la aceste sarcini toxice nu sunt cunoscute, iar specialistii cred ca afectiunea poate fi declansata de factori psihologici sau nivelul hormonilor. Sa vedem ce este disgravidia!

Simptome

Cele mai cunoscute simptome ale disgravidiei sunt greata, mirosurile dezagreabile, ametelile, oboseala, varsaturile si lipsa poftei de mancare. Afectiunea poate duce la deshidratare si la alte complicatii grave. Disgravidia apare cel mai adesea in primul trimestru de sarcina, insa, daca se manifesta si in ultimul trimestru, exista riscul de a declansa preeclampsia, complicatie periculoasa pentru sarcina.

Daca ceva nu este in regula cu sarcina ta, te simti rau si esti mereu obosita, cere sfatul medicului. Poate fi vorba de o simpla lipsa de vitamine sau de o problema care poate deveni grava, daca o lasi netratata.

Cum previi disgravidia?

Deoarece nu se stiu cu exactitate cauzele care duc la disgravidie, medicii recomanda cateva metode de preventie:

  • bea cat mai multa apa;
  • evita stresul, certurile si ingrijorarile;
  • odihneste-te cat mai mult.

Tratament

Tratamentul va fi prescris in functie de gravitatea afectiunii. Daca disgravidia a dus femeia insarcinata la o stare grava de deshidratare, atunci se poate recomanda internarea in spital. Gravidutei i se vor administra lichide intravenos pentru a hidrata din nou organismul. In plus, in spital, medicul iti poate observa evolutia sarcinii.