La cererea parintilor, un numar enorm de copii sufera operatia de inlaturare a preputului ce acopera capul penisului.

Iata argumentele pro si contra circumciziei:

Argumente pentru circumcizie

Barbatii circumcisi au mai putine probleme cu igiena. Penisul este uscat in majoritatea timpul, iar smegma nu se acumuleaza sub preput. Ca o consecinta, si partenera beneficiaza de acest lucru, pentru ca riscul de a contracta infectii vaginale din cauza igienei precare este mai scazut.

Barbatii circumcisi risca mai putin sa se imbolnaveasca de anumite boli cu transmitere sexuala si de SIDA. In plus, pe langa argumentele medicale, exista si argumente estetice. Unii barbati isi prefera penisul fara preput. Exista si alte motive: traditie, credinte religioase, superstitii, iar unii o fac crezand ca previne masturbarea. Pielea de pe capul penisului este necesara deoarece il protejeaza.

Argumente impotriva circumciziei

Cel mai puternic argument impotriva circumciziei este ca exista prea putine argumente pro-circumcizie. Toate cele de mai sus sunt adevarate, dar sunt insuficiente pentru a trece printr-o asemenea procedura chirurgicala. Este o situatia similara celei de extirpare a amigdalelor, pentru ca ar putea cauza probleme in viitor sau scoaterea maselelor de minte si taierea apendicelui la copiii nou-nascuti.

Toate aceste organe sunt structure nefolositoare si nu au functii particulare, dar nimeni intreg la minte nu ar supune un copil nou-nascut la extirparea acestora. Mai mult de atat, preputul joaca un rol important si nu poate fi considerat nefolositor.

Al doilea argument impotriva circumciziei este de natura etica. Un copil are dreptul sa ia decizii in ceea ce priveste corpul lui. In cazul circumciziei, parintii ii incalca acest drept pentru ca nu iau in considerare parerea copilului. Procedura este relativ nedureroasa daca este facuta correct si cu anestezie locala. Oricum, intrebarea ramane: Au parintii dreptul sa ia aceasta decizie?

Ultimul argument este de natura estetica. Unii barbatii pur si simplu nu-si imagineaza penisul fara preput. Fraenulum, foarte important pentru orgasm, este adeseori indepartat in timpul castrarii.

Te-ai circumcide ca si adult? Atunci nu-ti castra copiii

Multi barbati nu si-ar face o asemenea operatie. Rana se vindeca in timp indelungat, iar in timpul erectiei apar durere intense. Daca un barbat trece printr-o asemenea operatie, o face doar din motive medicale serioase sau din convingeri religioase puternice.

Considerand ca un copil nu intelege rolul religiei, este foarte greu sa-ti dai seama daca el s-ar putea hotari singur pentru circumcizie. Chiar daca, conform religiei tale, crezi ca nu poti sa te bucuri de placere divina decat daca ti-ai taiat preputul, poti astepta ca fiii tai sa creasca si sa hotarasca singuri daca isi doresc asemenea placere divina. Daca preputul trebuie taiat din motive medicale, acordul copilului nu este necesar.

In general, circumciziile sunt cerute de parinti in concordanta cu convingerile lor sau din motive religioase si stiintifice, lucru contestat de cei care nu cred ca poti trece peste drepturile unui copil. Unii oameni cred ca circumcizia este un ritual fascinant, iar altii cred ca este doar o tortura cruda. In principiu, este asemanatoare cu circumcizia feminina, dar multi oameni sunt impotriva acesteia.

Inlaturarea unei parti a corpului este considerate o amputare, dar circumcizia feminina este considerate o mutilare. Circumcizia masculina este perceputa diferit, desi are aceleasi origini. Preputul este o parte a penisului. Daca o parte a penisului este inlaturata, aceasta este castrare, chiar daca nu are aceleasi consecinte ca si castrarea propriu-zisa. Toata lumea este impotriva castrarii, cu exceptia fanaticilor religiosi.Preputul penisului este foarte elastic.

Poti sa te joci cu preputul penisului tau pentru ca e foarte elastic

SIDA nu poate fi prevenita si nici tratata prin inlaturarea unei bucati de piele, crezand ca totul va fi in regula, iar de acum incolo sexul este sigur. Barbatii nu-si vor imbunatati igiena taindu-si o bucata din penis.

In principiu, aceasta este o opinie denaturata in care cauzele si efectele sunt intoarse pe dos. Iar daca tu crezi ca lui Dumnezeu ii pasa de penisul copilului tau, trebuie sa-ti faci timp si sa te gandesti bine la Dumnezeu. Daca nu ai o alta cale de a-ti urma convingerile religioase sau apartenenta la un anume grup etnic, decat castrandu-ti copilul, trebuie sa-ti reconsideri prioritatile. Daca esti de parere ca penisul copilului tau arata mai bine fara acea bucata de piele, atunci ar trebui sa te intrebi de ce iti pasa atat de mult de penisul lui.