Despre cocuri si numeroasele ocazii in care poti fi purtate am mai vorbit, insa niciodata nu am acordat acestei coafuri versatile locul principal intr-o comedie neagra.

La vremea respectiva, am considerat de bun augur sa va prezint mai multe modele de cocuri, incluse, la randul lor, in mai multe categorii de purtare. Dat fiind faptul ca aceste coafuri se preteaza pentru orice ocazie – parere pe care mi-o mentin – si la momentul respectiv, i se recunoscuse statutul printre tendinte, am decis sa le prezint printre cele mai populare dintre ele.

Abia de curand, informandu-ma cu precadere asupra preferintelor cititoarelor noastre, am descoperit ca foarte multe dintre voi considera modelele din galerie “dragute”, insa cauta ceva mai mult, mai special, mai original.

In special daca vorbim de pregatirea pentru un eveniment important de viata, cu siguranta asteptarile voastre cresc…odata cu complexitatea coafurii.

Am mentionat mai sus faptul ca, anul acesta, cocul a fost preluat din catalogul de coafuri de mireasa si coafuri pentru ocazii speciale si incorporat in portofoliul de coafuri simple, potrivite pentru un look urban.

Acesta a fost meritul tendintelor si popularizarii in exces (daca poate fi spus) a acestui tip de coafura. Abia acum constatam si reversul medaliei, cand observam cu stupoare un lucru pe cat de incredibil, pe atat de adevarat – cocurile nu mai sunt ce au fost.

Eleganta lor s-a pierdut, elementul “wow” ce le insotea a pierdut prima consoana si astfel, cu regret in inima, realizam ca nimeni nu mai priveste aceste coafuri decat drept niste aranjamente capilare lipsite de tendentiozitate si de dulcele stil clasic. Mai rau, lipsite de la ocaziile speciale pentru care a fost destinat…

Situatia cerea o schimbare! Era timpul ca perechile de maini dibace ale stilistilor renumiti din Paris sau Milano sa lucreze impreuna pentru a salva un tip de coafura ce a rezistat in “chart-uri” pe parcursul istoriei, insa care risca extinctia, dupa numai un an epuizant.

Revolutia nu s-a lasat asteptata, iar in scurt timp, cocurile aveau un impact mai mare decat niciodata.

Mai cutezatoare, mai voluminoase, mai inedite in textura si complexitate, noile cocuri sunt cu adevarat deosebite. Pentru unii pot parea extravagante, pentru altii…bazaconii curate, imposibil de purtat in vazul lumii sau de apreciat.

Pentru putinii alesi, insa, aceste cocuri deosebite reprezinta adevarate capodopere, piese de rezistenta menite a surprinde si a atrage toate privirile.

Cu o ocazie speciala, ar trebui sa planifici tinuta din cap pana in picioare perfect. Asa cum ar trebui sa alegeti haine si machiaj in functie de ocazie, ar trebui sa acordati o atentie speciala coafurii. Acest lucru este valabil mai ales pentru femei.

In primul rand, ar trebui sa corespunda temei evenimentului. Pe tot parcursul anului exista diverse sarbatori si ocazii speciale care asteapta cu nerabdare. Prin urmare, coafura trebuie aleasa in functie de. In consecinta, se spune inca ca coafurile pentru ocazii speciale ar trebui, de asemenea, sa fie adaptate sezonului. Iarna, de exemplu, coafurile cu parul care cade liber sunt mai populare decat vara.

Pe vreme calda, multe femei prefera sfarcurile sau diferitele variante ale cozii de cal. Nu mai putin important in alegerea coafurii potrivite este locul in care are loc evenimentul. Este important sa stabiliti tinuta completa, indiferent daca sunteti invitat la cina la un restaurant elegant, la un club, la o petrecere cu prietenii, la un cocktail, la o nunta sau la o sarbatoare de Anul Nou.

“Ce vor sa spuna?”ne vom intreba. Raspunsul este simplu – cocurile nu au murit.