Tenul nostru poate fi gras, acneic, sensibil, uscat, mixt sau normal si pentru fiecare tip de ten exista cateva sfaturi in legatura cu ingrijirea acestuia. Sa vedem cum ne ingrijim tenul gras!

Tenul gras are exces de sebum si este ceva mai greu de ingrijit, tocmai din aceasta cauza. In special in sezonul cald, atunci cand transpiram si producem si mai mult sebum, tenul gras are de suferit daca nu il ingrijim corespunzator.

Crema hidratanta

Chiar daca tenul tau este gras, asta nu inseamna ca nu are nevoie de hidratare in profunzime. Alege o crema hidratanta pe care sa o aplici atat dimineata, cat si seara.

Masca si exfoliant

Tenul gras are si o tendinta acneica, mai ales daca nu ai grija de acest aspect. Asadar, in fiecare saptamana, nu uita de o masca si de exfoliere. Le poti pregati din ingrediente naturale, speciale pentru tenul gras.

Crema matifianta

Crema matifianta te va ajuta la reglarea excesului de sebum. Aceasta se aplica dupa crema hidratanta si se lasa 5 minute sa intre in piele, inainte de a aplica machiajul. Vei observa ca, folosind o crema matifianta, tenul tau nu va mai luci atat de mult.

Apa termala

Si apa termala te ajuta, mai ales in zilele toride de vara. In plus, apa termala are rolul de a fixa machiajul pe ten, lucru absolut necesar pe timpul verii. Pulverizand putina apa termala pe ten, de cateva ori pe zi, te vei racori, iar machiajul tau va arata perfect.