Cu mult inainte ca hartia sa existe, egiptenii au conceput o modalitate de a crea un fel de versiune timpurie a hartiei numita papirus. De fapt, cuvantul nostru pentru hartie provine de fapt din papirus. Chiar si cu debutul erei digitale, societatile lumii noastre functioneaza in mare parte pe hartie si cerneala. Desi hartia poate fi cumparata cu usurinta, fabricarea de papirus este o abilitate utila si este minunat sa-ti creezi propria hartie. Pentru a face papirus, pregatiti planta, faceti papirusul si finalizati procesul in mod corespunzator pentru un rezultat cat mai frumos posibil.

Obtineti o planta de papirus

Hartia de papirus este creata din planta de papirus Cyperus, care este o stuf usor, dar puternic. Le puteti cumpara online sau in crese. Cu toate acestea, o cresa specializata in papirus ar fi cel mai bun pariu.

De asemenea, puteti face hartia din ierburi largi, cum ar fi stuf de rau.

Alegeti o planta de papirus cu o tulpina puternica si sanatoasa, deoarece aceasta este ceea ce veti transforma in hartie.

Taiati tulpinile

Aproximativ 12 cm (30 cm) de planta de papirus vor produce o bucata mare de hartie care va avea o lungime de aproape 24 inch (61 cm). Taiati cate tulpini va trebui sa faceti cantitatea de hartie dorita. Taieturile trebuie facute in diagonala. Apoi, taiati varfurile papirusului. Nu veti folosi varfurile, care sunt capatul mai subtire, ca iarba, a plantei.

Indepartati stratul exterior al plantei de papirus

Doar partea interioara a plantei este utilizata pentru hartie. Va trebui sa indepartati partea verde exterioara a plantei. Folositi un cutit ascutit si taiati lungimea plantei pana cand intregul strat exterior este indepartat. Interiorul plantei trebuie sa aiba o culoare alba sau usor verzuie.

Puteti folosi si foarfece daca nu aveti la dispozitie un cutit ascutit.

Puneti pe cineva sa va ajute cu procesul de peeling daca nu va simtiti confortabil cu utilizarea unui cutit ascutit pentru feliere.

Taiati portiunea interioara in benzi

Utilizati cutitul pe care l-ati folosit pentru a taia portiunea exterioara pentru a taia straturile interioare ale plantei de papirus (miez) in benzi subtiri. Tineti planta in mana si taiati spre dvs. vertical. Asigurati-va ca toate benzile au aceeasi dimensiune si grosime.

Cele mai bune benzi provin de obicei din centrul plantei. Cea mai scazuta calitate provine din straturile exterioare.

Este, de asemenea, o optiune de a va indeparta de corp daca nu va simtiti confortabil taindu-va spre corp. Puteti taia benzile in bucati mai mici daca doriti sa faceti hartie de dimensiuni mai mici.

Asezati fasiile de plante de papirus in apa

Exista cateva substante chimice naturale asemanatoare lipiciului in planta, care trebuie eliberate inainte de ao putea transforma in papirus. Lasa-i sa se inmoaie in apa cel putin 3 zile. Incercati sa le asezati plat intr-o tava cu apa pentru a le inmuia. Puneti tava intr-un loc in care apa sa nu se evapore rapid.

Fasiile trebuie sa devina flexibile si transparente.

Asezati fasiile de plante de papirus pe o suprafata dura si plana

Modelul nu conteaza in acest moment, deoarece le veti rearanja mai tarziu. Pur si simplu asezati-le pe o suprafata dura si plana si asigurati-va ca nu se suprapun.

Un blat neted, fara gresie sau o masa robusta va functiona.

Rolati excesul de apa si zahar din planta

Luati un sucitor si folositi-l pentru a rostogoli benzile. Stiftul ar trebui sa scoata apa din ele si sa aplatizeze benzile in foi.

In trecut, fasiile de papirus erau batute cu un obiect dur pentru a elimina excesul de apa.

Teseti benzile impreuna

Asezati benzile pe carpa. Obtineti o foaie uscata de panza sau pasla de in. Apoi, incepeti sa le teseti impreuna. Doriti sa creati 2 straturi de benzi, cu benzile de strat superior fiind perpendiculare pe benzile de strat inferior. Ar trebui sa semene cu un servet. Fasiile ar trebui sa se suprapuna usor unele pe altele pentru a preveni ca papirusul sa se destrame mai tarziu.

Acoperiti benzile de papirus cu o a doua foaie de panza de in dupa ce le-ati tesut impreuna.