O tunsoare pixie este un mod distractiv, dragut, de a-ti exprima personalitatea si stilul alternativ. Daca nu ati avut niciodata parul scurt inainte, uscarea acestuia in forma si textura dorite poate fi o curba de invatare. Folosind cateva produse de styling de protectie, va puteti mentine parul sanatos si arata cat mai bine in timp ce va lasati la tuns.

Se usuca parul cu un prosop pana cand se usuca aproximativ 80%

Odata ce ati terminat de spalat parul, folositi un prosop pentru a va tampona usor parul pana cand acesta nu mai este ud. Acest lucru va va ajuta sa va uscati parul mai repede, astfel incat sa nu trebuie sa folositi la fel de multa caldura de la uscator.

Incercati sa utilizati un prosop din microfibra pentru a va proteja parul de deteriorari.

Evitati sa va frecati sau sa va trageti de par pe masura ce il uscati, sau puteti provoca deteriorari sau rupturi.

Pulverizati pe un spray de protectie impotriva caldurii

Tineti un recipient cu spray de protectie impotriva caldurii la aproximativ 15 cm (6 inci) distanta de cap. Stropiti o ceata usoara pe tot parul, apoi asteptati 1-2 minute pana cand se inmoaie.

Sprayul de protectie impotriva caldurii ofera o bariera intre parul dvs. si caldura de la uscator.

Puteti gasi spray de protectie impotriva caldurii la majoritatea produselor de uz casnic sau a magazinelor de produse cosmetice.

Adaugati un spray texturizant

Se toarna o picatura de un sfert de spray texturizant in palme si se freaca intre maini. Concentrati-va asupra radacinilor in timp ce va rasfoiti usor spray-ul texturizant in par.

Sprayul texturizant ofera parului mai mult volum

Combina parul in 4 sectiuni

Folositi pieptene pentru a face 4 sectiuni in par: 1 sectiune pe ambele parti ale capului deasupra urechilor, 1 sectiune de pe frunte pana la coroana capului si 1 sectiune pe partea din spate a capului. Separati-le pieptanand sectiunile in directii diferite.

Daca aveti probleme cu mentinerea sectiunilor la locul lor, adaugati un stift in sectiunile laterale pentru a le mentine periate inainte.

Puneti o duza pe uscatorul de par

Un accesoriu pentru duza va va ajuta sa concentrati caldura de la uscatorul de par pentru a va usca parul mai repede si mai eficient. Introduceti o duza pe partea din fata a uscatorului de par si faceti clic pe ea inainte de a incepe sa va uscati parul.

Daca nu aveti un accesoriu pentru duza pentru uscatorul de par, este in regula. Poate ca va trebui sa petreceti putin mai mult timp pentru a va usca parul.

Puteti gasi accesorii pentru uscator de par la majoritatea magazinelor de produse cosmetice.

Periati partea din spate a parului in timp ce il uscati. Incepeti cu partea din spate a capului si utilizati o perie de par cu par moale pentru a va pieptana. Indreptati uscatorul de par in jos in timp ce va periati in jos pentru a usca partea din spate a parului.

Daca aveti un capot in partea din spate a capului, concentrati-va pe indreptarea uscatorului de par in jos in timp ce uscati zona respectiva. Acest lucru va va ajuta sa va neteziti parul si sa il mentineti plat.

Uscati partile laterale ale parului inapoi si inainte

Pentru a oferi parului mai mult volum, folositi o perie pentru a impinge parul de pe partile laterale ale capului in fata, apoi inapoi, apoi inapoi in timp ce il uscati. Pastrati uscatorul de par indreptat in jos pentru a oferi taieturii un finisaj neted si elegant.

Incercati sa nu va periati in sus pe partile laterale ale parului, altfel puteti face parul sa iasa dupa ce este uscat.