Cand vine vorba de tratamente de infrumusetare, cum ar fi tratamente faciale, microdermabraziune, manichiura sau bronzare, nu lipsesc saloanele si spa-urile unde le puteti face. Cu toate acestea, puteti economisi destul de multi bani folosind in schimb tratamente DIY acasa. Cheia este sa stiti cand este mai bine sa cautati ajutor profesional si cand puteti obtine rezultate similare acasa.

Consultati un dermatolog pentru afectiuni precum rozaceea sau eczema

Daca aveti afectiuni de ingrijire a pielii, cum ar fi rozacee, eczeme sau dermatita seboreica, pielea dvs. poate deveni usor iritata. Cel mai bine este sa lasati tratamente precum tratamente faciale, impachetari si coji profesionistilor care inteleg ce ingrediente si concentratii pot manipula pielea.

Este o idee buna sa discutati cu dermatologul daca va ganditi sa primiti un tratament de ingrijire a pielii pentru a va asigura ca nu este prea dur cu starea pielii pe care o aveti.

Utilizati tratamente DIY cu precautie daca aveti pielea sensibila

Cand ai pielea sensibila, nu stii niciodata daca va reactiona la anumite ingrediente. Faceti intotdeauna un test de alergie cu 1-2 zile inainte de a utiliza un produs pentru a va asigura ca pielea nu va reactiona negativ la ingrediente.

Pentru a face un test de alergie, tamponati o cantitate mica de masca, coaja, ser sau alt tratament pe partea gatului, unde pielea este mai subtire si tinde sa reactioneze mai usor. Asteptati 24 – 48 de ore pentru a vedea daca pielea reactioneaza. In caz contrar, puteti utiliza produsul pe toata fata.

Consultati un profesionist pentru extractii dincolo de simple puncte albe

Rezistati dorintei de a va stoarce sau a va defecta petele, ceea ce poate provoca alte eruptii, infectii si cicatrici. Cicatricile pielii faciale cu usurinta si incercarea de a efectua extractii acasa va pot lasa urme permanente pe fata. Pentru a preveni cicatricile si alte probleme, consultati un profesionist licentiat pentru extractii dincolo de punctele albe de varf.

Mergeti la un expert pentru a face fata acneei persistente si a cicatricilor

Evitati sa folositi coji si masti DIY pentru a trata afectiunile persistente ale pielii, cum ar fi acneea si cicatricile. Pentru a face cu adevarat o diferenta in ceea ce priveste aceste tipuri de afectiuni ale pielii, sunt necesare coji si masti de rezistenta medicala si acestea trebuie efectuate numai de catre profesionisti autorizati si dermatologi.

Acneea chistica, care provoaca umflaturi mari si dureroase sub piele, trebuie tratata intotdeauna de un dermatolog.

Faceti o exfoliere delicata acasa

Exfolierea elimina pielea moarta si impuritatile pentru a dezvalui o piele mai proaspata si mai sanatoasa. Cu toate acestea, trebuie facut cu atentie pentru a preveni iritarea si deteriorarea pielii. Utilizati un exfoliant delicat si incepeti cu un tratament o data pe saptamana. Frecati cu miscari circulare usoare si apoi clatiti bine scrubul cu apa calduta.

Deschideti porii cu un tratament DIY cu abur

Rulati o carpa moale sub apa foarte calda, apoi stoarceti excesul de apa bine. Drapa carpa peste fata cateva minute. Aburul va ajuta la deschiderea porilor. Urmati cu un detergent usor pentru a va spala porii. Limitati streaming-ul DIY la o data pe saptamana.

Obtineti ajutor profesional cu hiperpigmentarea, alunitele si petele solare

Decolorarile, alunitele, etichetele pielii si petele solare ar trebui evaluate si tratate de un profesionist autorizat sau de un dermatolog. Decolorarea pielii la domiciliu si indepartarea molelor DIY nu sunt niciodata recomandate si pot duce la deteriorarea grava a pielii. Rezervati o intalnire cu dermatologul daca sunteti ingrijorat de oricare dintre aceste afectiuni ale pielii.