Papusa diavoleasca s-a intors cu noul serial Chucky si, ca sa te hotarasti sa o vezi, aici iti spunem putin mai multe despre ea, povestea ei si unde sa o vezi.

Am tipat cu totii cand eram tineri si nevinovati, urmarind pe furis filmul acestei jucarii ucigase. Si desi in 2019 am vazut un remake, povestea originala – care a inceput in 1988 – continua cu aceasta noua serie.

Despre ce este serialul Chucky ?

Sinopsisul spune practic ca o papusa de epoca Good Guy ajunge la o vanzare de garaj de unde este cumparata de Jake Wheeler si dezlantuie astfel o serie de crime oribile care vor incepe sa dezvaluie cele mai ascunse secrete ale orasului.

Si este ca Chucky va primi vizita vechilor prieteni si inamici care ameninta sa dezvaluie adevarul din spatele tuturor crimelor sale si originea lui ca un copil aparent obisnuit care a devenit acest monstru.

Se conecteaza cu restul sagai?

Spre deosebire de alte saga horror si desi intriga de baza este cea a unei papusi care ucide, aceasta franciza a depus un efort pentru a mentine continuitatea in toate transele sale.

Si aceasta nu este exceptia seriei Chucky, care, la fel ca toate celelalte filme, are participarea lui Don Mancini, creatorul acestei povesti.

Si asa cum a mentionat sinopsisul, in aceste episoade veti vedea revenirea mai multor personaje care apar in cele sapte filme care compun saga.

Trebuie sa ma uit la filme?

Raspunsul scurt este: da, pentru ca in acest fel vei intelege mai bine relatia lui Chucky cu alte personaje, cum i-a afectat si ce simbolizeaza personajul sa le recupereze.

Daca esti putin lenes, iata un rezumat super scurt (care contine evident spoilere, dar nu te plange, ultimul a aparut acum patru ani):

  • 1988 – Chucky: papusa rea

Il intalnim pe  Charles Lee Ray, un criminal care este pe cale sa moara, dar foloseste magia neagra pentru a-si transfera sufletul intr-o papusa Good Guy. Acum cauta un copil care sa-si bage sufletul in trup si astfel sa supravietuiasca.

Asa ajunge Andy (un personaj care va aparea in seria Chucky) si incepe o serie de crime.

  • 1990 – Chucky: papusa rea ​​2

Mama lui Andy ajunge intr-o institutie de psihiatrie si este adoptat de un cuplu, care l-a luat si pe Kyle (se intoarce in seria Chucky).

Papusa diavolului este inca in viata si isi gaseste drumul inapoi la Andy, dar din moment ce nu se mai poate transfera in corpul sau, ucide pe toata lumea, dar este distrusa de Andy si Kyle.

  • 1991 – Chucky: papusa rea ​​3

Ar trebui sa treaca opt ani de cand l-am vazut ultima oara pe Andy, care acum este un adolescent care merge la o scoala militara privata.

Si surpriza! Chucky reinvie din nou si este inca obsedat de victima sa, asa ca ajunge la academie ucigand pe toti cei care ii sunt in cale. Desi acum are ochii pe alt baiat: Tyler.

Din fericire Andy salveaza ziua.

Teroarea cea mai clasica: Constructia unei icoane: aceasta a fost evolutia lui Dracula in cinema

  • 1998 – Mireasa lui Chucky

Lucrurile devin si mai amuzante cu aceasta transa in care o intalnim pe Tiffany Valentine, care era iubita lui Charles Lee Ray (forma umana a lui Chucky).

Ea reinvie papusa (cu voodoo, evident), dar el o ucide si ii trece sufletul intr-o papusa. Dupa aceea, el isi dezvaluie planul de a recupera o amuleta care a fost ingropata langa corpul sau uman si care le va permite sa-si transfere sufletele in alte corpuri.

Tiffany, inainte de a muri si ea, da nastere unei papusi.

  • 2004 – Fiul lui Chucky

Umorul negru nu se opreste si la sapte ani de la povestea anterioara il intalnim pe Glen, care este un descendent al lui Chucky si Tiffany. Afla cumva despre parintii lui si se dovedeste ca Hollywood face un film despre ei!

Asa ca Glen calatoreste acolo si reinvie animatronica (care au fost reconstruite din ramasitele originale ale lui Chucky si Tiffany) si incepe confuzia pentru Glen, care nu stie daca sa se identifice ca barbat sau femeie si nu stie daca este rau sau rau. bunatate dinauntru.

In timp ce se intampla asta, Chucky si Tiffany incearca sa posede actrita Jennifer Tilly si regizorul Redman. Dar mai intai planuiesc o inseminare artificiala.

In cele din urma, Tiffany il paraseste din nou pe Chucky, dar Chucky reuseste sa o omoare mai intai si mai tarziu este ucis de Glen ca razbunare. La final descoperim ca Tiffany a reusit sa-si transfere sufletul inainte de a muri in trupul lui Jennifer Tilly (atentie la noul serial Chucky).

  • 2013 – Blestemul lui Chucky

Au trecut 25 de ani de cand Charles Lee Ray si-a transferat sufletul intr-o papusa. Si acum Chucky ajunge in casa lui Nica, un tanar paraplegic in scaun cu rotile (si care va aparea in seria Chucky).

Asa incepe o noapte de crime brutale care au legatura cu razbunarea din trecut, cand era inca om. In cele din urma, Nica reuseste sa-l opreasca, dar este trimis la un spital de boli psihice.

Cu toate acestea, Tiffany se intoarce (in corpul lui Jennifer Tilly) pentru a recupera cadavrul lui Chucky. Si desi mai intai avea de gand sa se transfere pe trupul unei fete, o scena post-credite arata cum ajunge prin posta la altcineva: Andy (cel din primele filme), care este deja adult si il impusca in capul.

  • 2017 – Cultul lui Chucky

Au trecut patru ani de la ultimele evenimente si vedem ca Andy are capul lui Chucky, pe care il tortureaza ca o razbunare.

In acelasi timp, Nica Pierce este inca internata si, nu vom intra in detalii, dar ajung doua papusi Good Guy care au viata, deoarece sunt extensii ale lui Chucky original. Reapare si Tiffany Valentine (in trupul lui Jennifer Tilly).

Andy ajunge la spital pentru ca vrea sa-l salveze pe Nica, dar un al treilea se adauga celor doua copii ale lui Chucky pe care le trimite el insusi.

Chucky preia corpul lui Nica, care acum este capabil sa mearga, si il inchide pe Andy intr-o celula. Chucky/Nica fuge cu Tiffany in versiunea ei umana, dar descoperim ca papusa ei este inca in viata.

Asta nu e tot! In scena post-credite, Kyle (sora vitrega a lui Andy) se intoarce pentru a continua sa tortureze capul lui Chucky.