Feng-Shui este folosit pentru a determina locatiile de bun augur, pentru a pozitiona casa si pentru a amenaja camerele, pentru a asigura o crestere a calitatii vietii rezidentilor. Prin urmare, pozitionarea corecta, conform principiilor Feng Shui, creeaza relatii armonioase, o stare buna de sanatate, atrage sanse de prosperitate si ajuta la consolidarea unei bune reputatii.

Feng-Shui poate fi folosit si in afaceri, in alegerea sediului unei companii – creand ocazii de dezvoltare, ajutand la cresterea profiturilor, atragerea clientilor, cresterea faimei si mentinerea unei relatii armonioase cu angajatii. Incalcarea principiilor Feng Shui poate duce la boli, nenorociri, accidente si pierderi financiare. Ocaziile favorabile pot fi ratate, cariera devine instabila, bogatia este irosita si reputatia afectata.

Prin urmare, Feng Shui ne incurajeaza sa traim in armonie cu mediul si cu liniile sale energetice si creeaza un echilibru intre fortele naturii.

Usa principala – locul in care hranim casa cu Chi

Usa de intrare a casei (usa principala – cunoscuta si sub numele de „Gura Chi”) este foarte importanta in Feng Shui, indiferent daca este usa casei, usa biroului, usa companiei etc. In Feng Shui, casa devine Chi si energia (mancarea) intra in casa prin usa de intrare, astfel cu cat usa este mai puternica, cu atat este mai sanatoasa si mai echilibrata, cu atat energia este mai benefica pentru cei care locuiesc in casa.

Cel mai bine este ca aceasta usa sa fie solida, pentru a inspira siguranta si protectie. Usile din lemn sunt mai favorabile decat usile din sticla. O situatie ideala este daca usa principala se deschide spre un spatiu deschis, atat in ​​interiorul, cat si in afara casei.

Daca este cazul, instalati un bec mic la intrarea casei dvs. pentru a lumina calea energiei care intra in casa. Astfel, energia va fi atrasa de casa ta.

In interior, bucata de spatiu poate fi un hol, iar in exterior poate fi o gradina. Un candelabru amplasat pe hol, in fata usii principale este un excelent activator Feng Shui.

Pastrati intotdeauna spatiul exterior si interior de langa usa principala curat si in buna ordine.Reuneste energia celor cinci elemente pentru a simboliza un univers de energie benefica.

Apa aduce fluxul bogatiei, Focul aduce succes si recunoastere, Metalul aduce protectie si forta, Pamantul aduce noroc si stabilitate, in timp ce lemnul – crestere si expansiune. Folositi-va creativitatea pentru a genera aceste cinci elemente langa usa.

Prezenta energiei generate de Metal ca gardieni ceresti, precum cainii Chi Lin sau Fu, care flanceaza usa principala ofera o protectie puternica impotriva energiilor deranjante.

Activeaza gardienii legandu-i cu o panglica rosie sau plasand un covor rosu intre ei.

Usile trebuie sa se deschida intotdeauna spre interior, niciodata spre exterior, astfel incat norocul sa poata intra in casa si sa nu iasa niciodata. Aceasta regula nu se aplica usii din spate a casei.

Nu asezati niciodata prea mult mobilier pe hol. O idee buna este sa plasati simboluri norocoase langa usa principala.

De exemplu, o statuie reprezentand un cal, plasata pe holul de la intrare creeaza o minunata energie Yang. Alegeti o statuie care nu are o pozitie agresiva.

Fanii artelor martiale stiu ca pozitia calului inseamna sa stai vertical si netulburat.

Imaginea unui cal va va ajuta sa „ancorati” bine casa, ceea ce va spori norocul si nu va mai putea patrunde nici o energie proasta in casa. Mai mult, calul ofera faima si recunoastere familiei.

Covorul de usa trebuie sa ramana in afara casei. Nu scrie numele tau pe el.

Usile principale nu trebuie asezate cu fata spre sol. Daca solul este atat de inegal incat in ​​spatele casei, nivelul este mai mic decat in ​​fata, situatia este extrem de nefavorabila.

In acest caz, trebuie fie sa schimbati directia usii, fie, daca acest lucru nu este posibil, sa atarnati o oglinda suficient de mare, care sa reflecte inaltimea din fata ei. Cu toate acestea, aceasta situatie nu este benefica si trebuie corectata cat mai curand posibil.

O mare atentie este necesara cu privire la canalele de scurgere situate in fata usii principale. Nu asezati langa bancile usii din fata sau obiectele metalice, deoarece acestea pot impiedica intrarea energiilor considerate bune pentru liniste si armonia casei.

Pentru a atrage vibratii pozitive, este indicat sa plasati flori langa usa principala. Un ghiveci de flori cu trandafiri sau brazi la intrarea in casa va asigura ca energiile pozitive intra in casa ta.

Directia si culoarea usii sunt foarte importante in Feng Shui, astfel incat, pentru a castiga cea mai buna energie, se recomanda alegerea unei culori Feng Shui care sa fie in armonie.

Cele mai „nefericite” situatii sunt cand, chiar daca se deschide spre un hol amenajat optim, usa principala de acces se afla pe aceeasi axa cu baia, toaleta, dormitorul sau bucataria.

„Superstitiile” Feng Shui referitoare la acest tip de amenajari indica faptul ca in cazul in care baia sau toaleta pot fi vazute de la intrare, familia respectiva ar putea ramane intotdeauna saraca, fara noroc, energiile pozitive fiind „inghitite” si neutralizate de potentialul rau al elementului Apa, care se afla in permanenta miscare in aceste facilitati (de fapt, aceste aspecte au fost tratate in rubrica „Feng Shui” din numarul anterior al revistei).

Daca usa de intrare a casei se deschide spre dormitorul principal, acest aspect poate avea consecinte negative asupra sanatatii si vitalitatii membrilor familiei: vor fi intotdeauna obositi, epuizati si lipsiti de forta.

Nu in ultimul rand, in cazul in care bucataria este vizibila de la intrare, se pare ca toata lumea din casa respectiva – atat rezidenti, cat si oaspeti ocazionali – este predispusa la … bulimie.

Potrivit Feng Shui, explicatia acestui „fenomen” este ca, vizionand bucataria, chiar din momentul pasirii in casa, activeaza instantaneu foamea si gandul la o masa delicioasa.

De asemenea, este foarte recomandabil sa deschizi usa direct spre scarile interioare – fie in ascensiune, pana la facilitatile de la etaj, fie in jos – pana la pivnita sau subsol: in ambele cazuri, energia pozitiva provenita din exterior se disipeaza inainte de a trece prin camere. al casei.