“Aquaman” este un film american, regizat de James Wan, avandu-l in rolul principal pe actorul Jason Momoa in rolul lui Arthur Curry / Aquaman. Filmul este parte din universul cinematografic DC Comics, fiind al saselea film din acest univers si continua povestea prezentata in filmele anterioare.

Desi inca nu exista un consens cu privire la numele corect pe care sa-l numeasca universul DC in cinema, noua sa parte,  Aquaman -73% au facut un pas inainte pentru proiectul respectiv. Strangand valuri de comentarii favorabile in randul specialistilor si obtinand un raspuns favorabil in randul fanilor, contributia lui  James Wan la genul de supereroi a improspatat peisajul, oferind chiar divertisment stralucitor si placut pentru o franciza care a fost intotdeauna caracterizata pentru intuneric, dens si tonul chinuit al personajelor sale. In ziua premierei sale, productia a gasit simpatia jurnalistilor de film a caror suma de opinii a servit pentru a evalua acest film cu un rating ridicat, pe care multi l-au descris deja drept noua mare realizare a DC, plasandu-l doar in spatele Wonder Woman – 92%. Citeste mai multe despre filmul Aquaman cu Jason Momoa in rolul principal pe site-ul Fuzzy

Desi nu poate scapa de formula, specialistii sunt de acord ca Aquaman a realizat o poveste de origine foarte amuzanta datorita aventurilor sale nebune, un lungmetraj care si-a cimentat foarte bine farmecul pe marea carisma a protagonistului sau Jason Momoa care, la randul sau, a dat o personalitate relaxata, captivanta, jucausa si foarte puternica lui Arthur Curry, Regele Atlantidei in sine si care, potrivit mamei sale (Nicole Kidman), se va ocupa de unificarea regaturilor. Aratand o oarecare independenta fata de DCEU, specialistii au sarbatorit modul in care Wan a livrat un film fara reguli pentru a justifica un personaj care a fost adesea luat ca o gluma.

James Wan este un regizor de film de groaza specializat. Hituri precum The Conjuring si Saw preced mintea lui originala; Desigur, a fost interesant sa ne gandim la propunerea creativa si narativa pe care urma sa o implementeze in noul film DC Extended Universe, mai ales despre un super-erou care este aproape intotdeauna retrogradat la gustul popular. Rezultatul este un film exagerat din punct de vedere vizual, cu o intriga lenta si dialoguri previzibile, dar care are marele succes intr-o distributie principala. Jason Momoa s-a nascut pentru a juca rolul lui Aquaman, iar Amber Heard pentru a juca rolul Printesei Mera.

Filmul incepe cu povestea lui Tom Curry, un paznic al farului din Massachusetts, care intr-o noapte o descopera pe Regina Atlanna, interpretata de Nicole Kidman, inconstienta si ranita pe malul digului, fugind dintr-o casatorie aranjata in Atlantida. Curand se indragostesc si concepe un baiat pe nume Arthur. Atlanna este fortata sa se intoarca in mare, iar Arthur creste cu speranta de a o revedea descoperindu-si super puterile acvatice, cum ar fi telepatia cu animalele marine si super viteza.

Un complot mai putin intunecat

Constructia personajului in etapa sa adulta este interesanta, personajele filmelor DC se confrunta in general cu conflicte emotionale profunde care isi sustin caracteristicile si motivatiile in intrigile lor respective, dar in acest caz Arthur este un personaj fara sete de razbunare sau emotionale. fracturi prastii Este un tip care se bucura de tatal sau, protejand inocentii si bea la barul local, caracteristici care il fac plauzibil si simpatic in ciuda abandonului mamei sale si a empatiei sale evidente pentru radacinile sale.

Complotul ia o intorsatura cand sub apa, Regele Orm decide sa uneasca regatele marii pentru a incepe un razboi impotriva fiintelor de la suprafata. Disperata, Printesa Merca, sfatuita de Vulko, un Willem Dafoe destul de cald, il cauta pe Arthur sa gaseasca tridentul mitic care sa-l plaseze drept adevaratul Rege al celor sapte mari si astfel sa opreasca intentiile fratelui sau vitreg. Principalele obstacole sunt refuzul lui Arthur de a se amesteca in problema si dusmanii sai acumulati precum Black Manta.

Un ritm lipsit de sens

Wan nu a ajuns la felul de ritm pe care a vrut sa-l dea filmului. Pe de o parte, gasim elemente de comedie care sunt potrivite pentru un public de familie, pentru a exploda ulterior in lupte cu imagini spectaculoase pline de actiuni fara sens. Introducerea personajelor in intriga este dezastruoasa, mai ales in ultimele secvente in care pe ecran se adauga tot mai multe elemente care ajung sa oboseasca. Fotografia castigatorului Oscar Don Burges este un ingredient demn de remarcat care rascumpara o parte din abuzul CGI combinat cu designul de productie exagerat.

Aquaman (2018) este un film prost, dar distractiv, care nu aspira sa iasa in evidenta in DC Extended Universe, parand o alegorie sau un eufemism pentru acelasi personaj. Este un film care trece printre marea oferta de filme cu supereroi a oricarei francize si se adreseaza unui public tanar caruia ii plac efectele vizuale grozave.