Stresul, oboseala, perioadele dificile si unele disfunctii sexuale pot provoca frustrari sexuale in cuplu. Prin urmare, cel mai bine este ca ambii sa comunice clar si sa ceara ajutor daca este necesar.

Relatiile intime pot fi afectate in multe feluri si din mai multe motive. Astfel, stresul, problemele, oboseala sau chiar anumite disfunctii pot provoca frustrari sexuale in cuplu.

In zilele noastre, responsabilitatile zilnice si ritmul rapid al vietii fac din ce in ce mai dificil sa aveti timp de calitate pentru intalniri sexuale. Cu toate acestea, sa te bucuri de sex este esentiala pentru ca o relatie sa functioneze. In acest articol, va oferim cateva sfaturi pentru a depasi lipsa de dorinta.

Frustrare sexuala

Cauzele frustrarii sexuale sunt la fel de variate pe cat exista cupluri in lume, asa ca vorbirea este un instrument puternic pentru a o depasi.

Frustrarea sexuala apare de obicei atunci cand exista un dezechilibru intre ceea ce se doreste si ceea ce se obtine in pat. Aceasta afectiune se manifesta in moduri diferite la fiecare persoana dar, in cele mai multe cazuri, provoaca de obicei distanta emotionala in cuplu, stres si nervozitate.

Pe de alta parte, cauzele pot fi multe si variate. Fie pentru ca treci printr-o perioada dificila si stresanta (personala sau etape precum menopauza) si sexul nu este o prioritate, fie pentru ca exista o lipsa de comunicare cu partenerul tau.

De asemenea, dupa cum indica o publicatie a Serviciului National de Sanatate , poate aparea si din cauza pierderii atractiei sexuale fata de partener, a conflictelor intre cei doi sau a disfunctiilor sexuale care impiedica intretinerea unei relatii sexuale satisfacatoare, printre altele. Oricare ar fi cazul, intrebarea este: Ce se poate face atunci cand exista frustrare sexuala? Cum sa remediati aceasta problema?

Sfaturi pentru cuplurile frustrate sexual

Desi suisurile si coborasurile din relatiile romantice sunt foarte frecvente, nemultumirea sexuala poate duce la probleme serioase in cuplu. Iata cateva sfaturi care ar putea ajuta la remedierea acestei situatii.

Cunoaste-te

Masturbarea va permite sa va cunoasteti propriul corp si sa determinati ce va face placere.

In primul rand, daca simti ca suferi de aceasta afectiune, primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa te cunosti sexual. Multe frustrari apar pentru ca membrii cuplului nu stiu exact ce vor sau ce ii satisface, ori nu stiu sa o comunice.

In acest sens, prejudecatile culturale, tabuurile sau educatia sexuala care a fost primita pot juca un rol negativ si pot provoca insatisfactie si frustrare sexuala. Prin urmare, primul pas este sa determinati ce va satisface, sa va cunoasteti mai bine propria sexualitate si corpul. In acest sens, masturbarea ar putea fi o metoda de a o descoperi.

Comunicati cu partenerul

Nu are rost sa astepti ca partenerul tau sa ghiceasca ce te satisface sau care sunt dorintele tale. In incercare, s-ar putea sa apelezi la tehnici esuate sau sa experimentezi lucruri care pur si simplu nu te excita suficient. Prin urmare, cel mai bine este sa vorbiti clar despre ceea ce va place in relatiile intime.

In legatura cu aceasta, o publicatie a Clinicii Mayo subliniaza ca partenerii romantici care invata sa comunice cinstit, nu doar in ceea ce priveste actul sexual, ci din toate punctele de vedere, tind sa aiba o conexiune emotionala mai buna, ceea ce are ca rezultat un sex mai bun.

Din toate aceste motive, este esential sa fii sincer cu partenerul tau. Intr-adevar, comunicarea si exprimarea dorintelor si nevoilor, atat ale tale, cat si ale celeilalte persoane, ar trebui incurajate. Pana la urma, intalnirea intima trebuie sa fie satisfacatoare pentru amandoi

De asemenea, ar fi o idee buna sa incerci ceva nou impreuna, dupa ce ai vorbit in prealabil despre ceea ce ai vrea sa incerci. Poate ca jocurile de rol sau noile practici sexuale ii determina sa exploreze si sa experimenteze noi senzatii care ajuta la depasirea frustrarii sexuale.

Nu te concentra doar pe orgasm

De multe ori atingerea orgasmului poate deveni o obsesie. Cu toate acestea, sexul are mai multa placere de a oferi decat orgasmul in sine. Intr-adevar, mangaierile si afectiunea pot fi la fel de placute si stimulatoare.

De multe ori, stilul de viata si responsabilitatile zilnice te impiedica sa te simti relaxat in legatura cu sexul. Astfel, stresul sau oboseala acumulate pot face ca atingerea orgasmului sa fie mai dificila, chiar imposibila.

Totusi, acesta poate deveni un cerc vicios daca scopul este doar atingerea punctului culminant si considera ca o relatie sexuala satisfacatoare este completa doar atunci cand este atinsa. De fapt, acestea te vor face doar mai stresat si mai frustrat.

Prin urmare, cel mai bine este sa va concentrati asupra momentului si sa va bucurati de toate etapele contactului: de la preludiu pana la momentul de dupa cu mangaieri si sarutari. Asa ca ofera-ti ocazia sa te bucuri de fiecare minut, orgasmul va veni.

Cereti ajutor daca exista vreo disfunctie sexuala

In multe cazuri, frustrarea sexuala apare atunci cand apar probleme sexuale legate de anumite disfunctii. Pe de o parte, potrivit unui articol de la Clinica Cleveland , in cazul barbatilor, cele mai frecvente probleme sunt disfunctia erectila si ejacularea precoce.

In cazul femeilor, cele mai frecvente sunt incapacitatea de a ajunge la orgasm, lipsa de lubrifiere si incapacitatea de a relaxa muschii vaginului. In plus, in ambele pot aparea dureri in timpul actului sexual si lipsa dorintei sexuale.

Desi aceste disfunctii pot avea o cauza patologica, toate sunt legate intr-un fel de stres, anxietate si dispozitie. Prin urmare, daca aceste probleme exista, in primul rand, trebuie sa consultati un specialist si, ulterior, sa incepeti terapia sexuala in cuplu.

Intr-adevar, beneficiile terapiei pot fi foarte pozitive pentru a va ajuta sa gasiti o solutie. Astfel poti imbunatati relatiile si completa educatia sexuala a ambilor, tratand, in acelasi timp, problemele la nivel individual. Scopul este ca tu sa te bucuri de bunastare atat in ​​timpul relatiilor intime, cat si in afara acestora.

Acum ca stiti posibilele cauze ale frustrarii sexuale si ce puteti face pentru a remedia aceasta problema, mergeti mai departe si descoperiti-va corpul si aflati ce va entuziasmeaza cu adevarat in intalnirile intime. De asemenea, nu ezita sa ii comunici partenerului tau si sa fii atent la dorintele lui, pentru ca amandoi sa va bucurati din plin de sex.