In 2009, unul dintre cele mai bune filme cu supereroi din toate timpurile a ajuns in cinematografe , Watchmen era intunecat, avea mult umor negru (incorect din punct de vedere politic) si s-a indepartat total de conceptul de erou perfect tipic care facea totul bine si era condus de un un cod moral puternic (acum multi o fac, dar acesta a fost unul dintre primele). Nu stiai daca te uiti la un erou sau un raufacator si toata lumea avea de a face cu demoni inainte de a porni sa salveze lumea.

In ciuda faptului ca are o poveste grozava si un grup de supereroi ideali pentru lumea reala, filmul nu a fost tocmai un succes de box office, dar fanii nu l-au uitat niciodata (intra in categoria cult) iar HBO l-a transformat intr-un serial.

Ne amintim ca filmul a avut loc intr-o versiune alternativa a anilor 80 in care un grup de fosti supereroi trebuia sa se reintalneasca pentru a investiga uciderea unui nou prieten (ceva de genul The Umbrella Academy, dar mai bine), dar ceea ce ajung sa descopere este o conspiratie care ar putea schimba cursul istoriei. Serialul HBO nu este chiar o continuare, dar preia personajele si ne arata viitorul lor.

Stim ca Jeremy Irons este unul dintre protagonisti si ca va fi o poveste foarte diferita de cea pe care am vazut-o in film, dar va fi total fidela povestii originale a lui Alan Moore si Dave Gibbons, creatorii benzii desenate, si va spune lucruri care ajuta la intelegerea modului in care Rorschach, The Comedian si compania au ajuns acolo unde au fost in filmul pe care Zack Snyder l-a prezentat in versiunea sa din 2009.

La inceputul acestui 2019, HBO a impartasit trei teasere in care arata ca povestea are loc si intr-o realitate alternativa, clar ca nu mai este 1985 si personajele nu par ca ne amintim, dar exista o legatura puternica cu Doctor Manhattan. Serialul este creat de Damon Lindelof, creatorul Lost (speram ca de data aceasta nu o strica), iar iata cateva chei pentru a intelege la ce sa ne asteptam.

Serialul este o continuare a benzilor desenate, nu a filmului.

Insusi Damon Lindelof a spus deja ca seria nu incepe acolo unde se termina filmul, acesta va lua benzile desenate ca pe un fel de carti de istorie a ceea ce vor trai personajele in serie si obiectivul sau va fi extinderea universului. dincolo de povestea lui Moore, cu o serie de personaje vechi si noi.

Evenimentele serialului au loc la aproximativ 30 de ani de la benzi desenate, asa ca nu toate personajele vor avea acelasi rol, desi din trailer reiese clar ca cele mai populare au revenit.

Personaje noi

Unul dintre teaser-urile impartasite de HBO arata un grup de politisti purtand masti galbene si, daca ne gandim ca galbenul este foarte important in benzi desenate si este folosit in mai multe dintre personaje, acesti politisti ar putea fi un fel de vigilenti insarcinati cu intretinerea pace intr-o lume fara eroi, sau care pare sa nu aiba eroi.

Rorschach s-a intors

Dar nu arata la fel, are un aspect nou si cateva gauri in masca, ceea ce indica faptul ca timpul a trecut si probabil ca nu s-a distrat bine.

Nu se conecteaza cu Doomsday Clock

Aceasta versiune de Watchmen nu va avea nimic de-a face cu seria de benzi desenate DC care leaga personajele lui Batman si Superman cu cele ale Watchmen.

Jeremy Irons este versiunea „veche” a unuia dintre Ozymandias

Irons este unul dintre protagonistii confirmati si totul indica faptul ca va juca rolul lui Ozymandias, cel mai inteligent om din lume care decide ca singura modalitate de a salva omenirea este distrugerea ei. Nu este inca confirmat daca va interpreta sau nu acest personaj, dar este cea mai populara teorie si demonstreaza ca serialul are loc in viitorul benzilor desenate si al filmului.

Aceasta nu este o poveste traditionala cu supereroi

In mod clar, personajele din Watchmen sunt intr-o conditie fizica mai buna decat omul obisnuit, sau au stapanit perfect o abilitate speciala, dar multe dintre ele nu au super-puteri precum eroii Marvel. Personajele seamana mai mult cu Batman decat cu Superman, desi exista exceptii, precum Dr Manhattan.

Ceasuri si fete zambitoare

Un motiv recurent in Watchmen, ceasurile si fetele zambitoare sunt inspirate de Doomsday Clock, care este un ceas real care spune cat timp a mai ramas omenirii inainte de a se autodistruge. Imaginea apare in mod regulat in benzi desenate, asa ca va fi un ou de Paste obisnuit pe tot parcursul seriei.