Romii din Argeş vor protesta vineri în faţa Consiliului Judeţean Argeş pentru a-şi cere drepturile. 1000 de ţigani se vor aduna în Piaţa Vasile Milea pentru a cere Consiliului Judeţean suma de trei milioane de lei, plus dobânzile afe­rente, bani pe care Consiliul Judeţean îi datorează romilor din Costeşti.

În urmă cu ceva timp ţiganii din Costeşti s-au apucat şi au săpat şanţuri pe ruta Bârla-Miroşi, cerând bani pentru munca depusă Consiliului Judeţean Argeş. Pe de o parte, reprezentanţii instituţiei judeţene spun că între res­pectiva firmă şi CJ  nu a fost încheiat nici un protocol şi nici vreo înţelegere în ceea ce priveşte săpatul şanţurilor prin judeţ. De cealaltă parte, SC Avesta Impex SRL din Costeşti, implicit regele Stănescu, spune că s-au înţeles cu CJ-ul ca şanţurile care urmau să fie săpate de ei să fie şi plătite. La finalul lucrărilor se pare că romii nu au mai primit nici un ban. 

Romii au câştigat procesul cu CJ-ul

Cu ceva timp în urmă SC Avesta Impex SRL a intentat proces Regiei Autonome de Drumuri Judeţene Argeş, subordonată direct Consiliului Judeţean Argeş, proces pe care romii l-au şi câştigat, urmând ca aceştia să primească suma de trei milioane de lei, plus dobânzile aferente. În res­pectivul litigiu, Marius Stănescu, ca reprezentant al firmei, a invocat un contract încheiat în anul 2011 cu Regia de Drumuri, a cărui legalitate a fost recunoscută de judecători, iar ca atare, s-a luat hotărârea că CJ-ul e bun de plată în această situaţie. Cu toate acestea, romii nu au primit nici un ban, motiv pentru care vineri oamenii vor ieşi într-un număr destul de mare în Piaţa Vasile Milea şi îşi vor cere drepturile. „Ne vrem banii de la Consiliul Judeţean şi de la Regia Autonomă de Drumuri Judeţene Argeş. Avem un proces câştigat, aşa că ne cerem drepturile. Până în acest moment nu am văzut nici un ban din cei care ni se datorează. Aşa că cei care vor să ni se alăture vineri între orele 11-16 sunt aşteptaţi în Piaţa Vasile Milea. Vreau să mulţumesc primarului pentru că ne-a oferit aprobarea pentru a protesta”, spune regele Dan Dănuţ Stănescu.