Aflandu-ne in plin sezon rece si tinand cont de zapezile din ultima perioada, am fi tentati sa spunem ca nimanui nu i-a mai stat gandul la constructii. Ei bine, despre „politia” constructiilor n-am putea spune acelasi lucru. Fie sesizati de vecini „binevoitori”, fie din proprie initiativa, la fel ca anul trecut cand au aplicat 43 de sanctiuni, reprezentantii Primariei Pitesti au mers si au facut controale si la inceputul acestui an, care s-au soldat cu 5 amenzi, toate pentru nerespectarea legii in ceea ce priveste autorizatia de construire.

Potrivit arhitectului-sef Mihaita Zdrafcu, au existat cetateni care si-au construit case „de pe o zi pe alta”, fara a avea certificatele necesare si avizele de construire. Toti acestia precum si cei care si-au facut diverse modificari prin apartamente sau si le-au extins fara acordul persoanelor avizate au primit sanctiuni de la 1.000 la 100.000 de lei.
Specialistii spun ca exista posibilitatea ca o persoana care si-a construit o casa fara autorizatie de construire sa plateasca o  amenda mai mica decat un alt cetatean care a adus modificari la ghena de ventilatie de exemplu, si asta deoarece o simpla demolare neautorizata a unui zid poate afecta structura de siguranta a unui bloc intreg, ajungand astfel sa fie afectata siguranta a zeci de locatari….