Exista si mituri despre relatiile de cuplu. Sa le descoperim!

Relatiile perfecte nu presupun efort

De fapt, este exact contrariul. Ca sa aveti o relatie frumoasa si fara certuri, trebuie amandoi sa depuneti un anumit efort. Nu exista relatie fara compromisuri sau fara certuri contradictorii deoarece sunteti doua persoane diferite care incearca sa gasesaca un numitor comun.

Intr-o relatie, stii deja ce-si doreste partenerul

De fapt, asta se intampla dupa mult timp petrecut impreuna si, chiar si atunci, nu puteti decat sa ghiciti ce-si doreste partenerul. De aceea, comunicarea este foarte importanta si trebuie sa fie o parte majora a relatiei.

Pasiunea nu dispare

Dupa un anumit timp, este perfect normal ca si pasiunea pentru partener sa se modifice. In primele luni de relatie incerci sa-l cunosti pe celalalt cat poti de bine, iar pe masura ce acest lucru se intampla, pasiunea se poate diminua. Nu este ceva anormal, ci cursul perfect al unei relatii.

Daca esti gelos inseamna ca iubesti cu adevarat

Gelozia este de fapt un semn al posesivitatii si al incertitudinii, si in niciun caz un semn al dragostei nemarginite. Poti, la fel de bine, sa iubesti pe cineva si sa nu fii gelos. Trebuie doar sa ai incredere in persoana de langa tine.

Certurile distrug orice relatie

Asa cum spuneam la inceput, nu exista relatie fara certuri, insa depinde doar de voi daca aceste certuri se transforma in motive de despartire. Atunci cand va certati va exprimati nemultumirile si frustrarile si este un lucru absolut normal.

Partenerii se schimba intr-o relatie

Acest lucru este partial adevarat, insa nu trebuie sa fie o regula. Daca persoana de langa tine iti reproseaza ceva ce ar trebui sa schimbi la tine ai doua variante: fie te schimbi si ii faci pe plac partenerului, fie nu te schimbi. Atunci cand nu vrei sa schimbi nimic denota o oarecare lipsa de compromis, mai ales daca partenerul s-a schimbat atunci cand tu i-ai cerut acest lucru. Intr-o relatie ideala, partenerii nu ar trebui sa se schimbe, ci sa se accepte reciproc, cu toate defectele si micile ticuri deranjante.