Chiar si la sala de sport te poti imbolnavi. Insa cel mai des auzim despre accidentarile din timpul programului sportiv, intinderi musculare sau probleme cu articulatiile. Sa vedem ce afectiuni poti contacta la sala de sport!

 

Afectarea coloanei vertebrale

Atunci cand ridici greutati la aparatele speciale iti poti tine gatul si coloana intr-o pozitie incomoda. Repetand acest lucru aproape zilnic, risti sa iti afectezi coloana vertebrala. In plus, rotirea sub greutate poate deforma spatele in partea de jos. Cere sfatul unui antrenor profesionist de la sala, care sa iti spuna exact cum sa folosesti aparatele fara sa te ranesti.

 

Intinderi musculare

De cele mai multe ori, atunci cand iti fortezi muschii ajungi sa faci intinderi musculare, care nu sunt deloc placute. In anumite cazuri, aceastea pot duce si la rupturile de ligamente, caz in care vindecarea este mult mai grea si necesita mai mult timp. Nu te forta mai mult decat poti.

 

Afectarea articulatiilor

Persoanele care sunt predispuse genetic la anumite afectiuni ale articulatiilor nu trebuie sa faca anumite seturi de exercitii sau sa practice anumite sporturi cu risc crescut de a dezvolta o astfel de afectiune. Medicul tau curent iti poate spune ce sporturi poti sa practici si cum sa te feresti de agravarea problemei.

 

Alimentatie nasanatoasa

Ai putea crede ca shakeurile si batoanele proteice care se vand in salile de fitness sunt sanatoase, insa adevarul este altul. Majoritatea dintre acestea contin multe ingrediente nesanatoase, precum: sirop de fructoza, ulei de palmier, indulcitori artificiali, zaharuri rafinate, uleiuri vegetale si proteine procesate.