Designul interior in stil clasic este rafinamentul si atractia antichitatilor, in decor nobil, materiale de o calitate exceptionala. Interioarele in stil clasic atrag prin culorile si demnitatea lor imperiala. Astazi, interioarele in stil clasic sunt de obicei alese de oamenii bogati, cu preferinte pentru gusturile consacrate, precum si de cei care prefera valorile si traditiile culturale antice decat tendintele efemere.

Clasicismul a luat nastere in Franta in secolul al XVII-lea si s-a raspandit rapid in toata Europa, devenind stilul dominant de mai bine de doua secole. Artistii de atunci erau inspirati de arta Greciei antice si a Romei. In ciuda regulilor stricte, desenele de interior clasice s-au manifestat in diferite tari in felul lor, daca in Franta designul interior a fost plin de splendoare si stralucire, in Anglia clasicismul a fost caracterizat de rationalism si rigoare. Interioarele din Petersburg si interioarele sale au servit ca exemplu de design interior in stil clasic. Clasicismul rus a fost o tendinta complet noua pentru restul, deoarece a permis eclecticismul , amestecand stilul clasic cu alte stiluri. Vezi inspiratie si idei pe Cozzy.

Designul interior in stil clasic nu este greu de recunoscut. Cornise, coloane, usi si ferestre clar conturate, seminee din marmura si toate mobilierele tind sa fie dreptunghiulare. Sunt folosite ca accesorii decorative: statui, frunze de stejar sau de laur, detalii ornate, arcade, stuc, coloane, dar puteti vedea o anumita ordine si simetrie in dispunerea lor.

Designurile de interior in stil clasic arata diferentele fata de alte stiluri prin soliditatea lor. Decorarea unui interior in stil clasic nu este cea mai ieftina solutie, dar este un stil atemporal, indiferent de noile tendinte.

Toate finisajele sunt naturale sau unice, coloanele si pilastrele sunt in general realizate din marmura, stuc realizat manual, pereti tapiti, parchet sau podele din marmura. Tavanele sunt de obicei decorate cu frize din stuc.

Pentru finisajele pentru interioare in stil clasic, se folosesc de obicei culorile maslin, bej, crem, verde deschis si auriu. De asemenea, este permis sa folositi nuante mai puternice pentru ca interiorul dvs. sa nu se simta sumbru sau intunecat. Culorile de nisip si paleta pastel sunt de obicei utilizate in tapiterie.

Pentru a ilumina un design interior in stil clasic , se utilizeaza candelabre din cristal, lampi transparente din piatra. Candelabrele in stil clasic sunt adevarate opere de arta. Pe langa lampile de tavan, spatiile in stil clasic au candelabre din bronz si torte cu nuante de matase.

Brocarturi, satin, matase, catifele – acestea sunt principalele tesaturi utilizate in interiorul in stil clasic. Pentru perdele sunt alese tesaturi de tapiterie si matase.

Mobilier din lemn pretios, tapiterie si piele. Mobilier in stil clasic este ornat, cu detalii din aur, lacuri de cele mai bune calitati si paduri nobile. Alegerea detaliilor decorative in designul interior in stil clasic trebuie luata in considerare cu mare responsabilitate, trebuie sa fie solida. Puteti opta pentru antichitati, portelan si sculpturi din bronz si marmura.

Cele picturi in stil clasic descrie peisaje, reproduceri de opere de arta, mari si portrete orientate religios. Fotografiile vor fi intotdeauna incadrate cu rame rafinate din lemn.

 Stilul clasic inalta istoria mobilierului antic. Este un decor traditional, elegant si cald, opus minimalismului. Elegant si plin de posibilitati decorative, creeaza atmosfere pline de lux si rafinament care nu lasa pe nimeni indiferent. Un stil pentru care nu trece timpul, care isi pastreaza intotdeauna semnele distinctive, o atmosfera de istorie si romantism. Acestea sunt atmosfere pline de piese, tesaturi si accesorii. Sunt atmosfere bogate, puternice, desi oarecum pompoase si exagerate. -Vei avea nevoie de multi metri pentru a-l putea finaliza. Camerele trebuie sa fie spatioase si sa aiba o iluminare buna, inspirata si ideala.