Cine poate raspunde foarte sincer la acest tip de intrebare? Cateva vedete au incercat si se pare ca le-a reusit. Uneori, e bine sa spui lucrurilor pe nume.

Ramona Badescu i-a cucerit definitiv pe italieni. A moderat emisiuni, a cantat, a jucat in filme si piese de teatru. Atunci, de ce sa mai aiba nevoie Ramona de relatii? „Pilele pot functiona oriunde. Depinde insa de cum privesti lucrurile. Pe mine m-au ajutat foarte multi oameni, atat in Romania, cat si in Italia. Ei bine, daca vrei sa numesti asta sistem de relatii, in cazul acesta, eu am avut parte de relatii. Tavi Ursulescu este un om care m-a creditat de la inceput. O duzina de nume mari in showbiz-ul italian mi-au ghidat drumul pe vremea cand eram o tanara aspiranta. Asa ca, dincolo de talent, un artist are nevoie si de sprijin”.

A castigat Romanian Best Act, este regina in topurile muzicale. Andreea Banica nu a avut intotdeauna o viata roz. „Dumnezeu mi-a aratat si mie ca gresesc, asa incat am primit niste lovituri. Dar cel mai mult am primit ajutor. Fie de la Lucian, iubitul si vesnicul meu impresar, fie de la Bogdan Toader, prieten si regizor de videoclipuri, ori de la Dan Popi, patronul unei mari case de discuri. Si lista mea e foarte lunga, acestea sunt doar niste exemple. Oamenii potriviti la locul potrivit mi-au fost de mare folos in cariera, deci pot spune ca o conteaza. Daca insa ma gandesc bine, norocul a fost de partea mea mereu si m-a ghidat catre acesti oameni si catre situatii favorabile”.

Pentru Elena Gheorghe, relatiile incep sa conteze. „Acum imi dau seama cat conteaza recomandarea cuiva, legaturile cu lumea muzicala bine sudate. Poate ca sunt unii care declara sus si tare ca nu s-au folosit de vreo relatie. Treaba lor, eu recunosc ca am beneficiat de sansa de a lucra direct cu oameni care conteaza. Si nu vad nicio rusine in asta”.

Mariana Bitang a muncit din greu sa ajunga unde e astazi. „Cred ca partea negativa a relatiilor isi are originea in proasta functionare a unui sistem. Daca in lumea civilizata relatiile interumane sunt tinute destul de departe de compromisuri, la noi nu. Si poate ca de aceea multi se feresc cat pot, cel putin la nivel declarativ, de recunoasterea lor”. In gimnastica insa, din fericire, nici nu se prea poate vorbi despre influentae. Victoriile gimnasticii romanesti stau marturie ca participantii au fost selectati pe merit.