Educatorii lucreaza pentru a include o gama larga de studii in curriculumul necesar pentru tinerii adulti. Cu toate acestea, exista o componenta cheie a vietii in care studentii de toate varstele nu dobandesc suficiente cunostinte: alfabetizarea financiara.

Studentii care au cursuri de finante personale sunt mult mai probabil sa economiseasca cu succes bani, sa bugeteze cu intelepciune si sa investeasca mai inteligent. Daca vrei sa afli mai multe despre afaceri, bani, educatia financiara intra pe meni.ro si afla mai multe.

Bazele bugetului

Crearea si mentinerea unui buget este unul dintre cele mai de baza aspecte pentru a ramane la curent cu finantele tale. In zilele noastre, este mai usor ca niciodata sa creezi un buget cu ajutorul site-urilor web si a aplicatiilor, cum ar fi Mint.com. Nu conteaza daca matematica nu este punctul tau forte – datorita acestor instrumente usor de utilizat, toata lumea poate primi ajutor pentru a-si mentine finantele pe drumul cel bun. Si, atunci cand sunt utilizate corespunzator, va vor tine la curent cu privire la unde se duc de fapt banii tai.

Fara a respecta un buget, este dificil sa te tragi la raspundere de unde vin banii tai si spre ce se indreapta acestia. Stapanirea elementelor de baza ale bugetarii este locul unde ar trebui sa inceapa orice novice financiar.

Intelegerea ratelor dobanzilor

Desi puteti atinge conceptele din cadrul unui curs de matematica, este important sa intelegeti diferite aspecte, cum ar fi interesul compus. De ce? Nu numai ca va poate ajuta sa economisiti si mai mult, dar poate face diferenta intre a imprumuta o suma mica si a plati inapoi mult mai mult decat aveti nevoie pentru anii urmatori.

Intelegerea dezavantajelor interesului va poate afecta finantele mai mult decat va puteti da seama, asa ca este un concept important pentru a intelege mai bine de la inceputul vietii.

Prioritizarea economisirii

Evident, economisirea este un aspect important al mentinerii unei situatii financiare sanatoase. Insa, majoritatea studentilor nu acorda prioritate acestui aspect atat de mult pe cat ar trebui. Este usor sa ignori lucruri precum pensionarea, deoarece pare atat de indepartat in viitor.

Invatarea de la inceput sa economisiti va poate ajuta sa obtineti cunostintele, practica si setul de abilitati pe care le veti utiliza de-a lungul intregii vieti.

Incepatorii pot incepe sa lucreze la acest concept in cel mai simplu sens, cum ar fi economisirea banilor pentru un articol cu ​​un bilet mai mare pe care si-l doresc. Lucrul pentru atingerea unui obiectiv este esential aici, iar studentii trebuie sa inteleaga ca este foarte important sa va platiti mai intai – pentru ca facturile vor fi mereu acolo. Ai liniste sufleteasca? Ei bine, asta vine cu practica, diligenta si rabdare, toate calitatile pe care le vei dezvolta atunci cand iti stapanesti setul de abilitati de economisire.

Viata reala: stabiliti-va un mic obiectiv de economii pentru a incepe. Poate costa 5 sau 10 dolari pe saptamana. Indiferent ce decideti, cresteti suma pe care o economisiti pe saptamana, odata ce obiectivul dvs. initial este usor si realizabil.

Este, de asemenea, inteligent sa pastrezi un „fond pentru zilele ploioase” intr-un cont de economii. Acestia sunt bani in care poti investi atunci cand aerul conditionat se stinge in masina sau trebuie sa cumperi un zbor neasteptat spre casa.

Capcane ciclului credit-datorie

Inteles: este mult mai usor sa pierzi credit decat sa-l castigi, iar multi studenti nu realizeaza cat de usor este sa-si strice creditul. Sau cat de dificil poate fi sa recastigi creditul – inainte de a fi prea tarziu. De aceea, este esential sa oferiti cunostinte despre datorii mai devreme decat mai tarziu.

Creditul poate fi un instrument extrem de util – daca este gestionat corect. Luarea unor decizii pripite cand esti tanar poate ajunge sa te coste pe tot parcursul varstei adulte, asa ca este important sa intelegi conceptele si instrumentele din spatele practicilor responsabile de creditare cat mai devreme posibil.

Viata reala: s-ar putea sa descoperi ca, de indata ce ajungi in campus, esti inundat de oferte cu carduri de credit. Doar pentru ca ai iesit din casa mamei si ai tatalui si in cele din urma „pe cont propriu”, asta nu inseamna ca ar trebui sa te inscrii pentru orice card – si apoi sa innebunesti.

Probleme de furt de identitate si siguranta

In zilele noastre, furtul de identitate este mai raspandit ca niciodata. Deoarece totul este digital si aproape toata lumea a facut cumparaturi online la un moment dat, informatiile tale financiare sunt mai vulnerabile la frauda. Intelegerea acestui concept, impreuna cu masurile preventive, cum ar fi protectia prin parola si limitarea cantitatii de informatii partajate online, poate fi cheia pentru mentinerea conturilor in siguranta sau, invers, poate duce la ruina financiara.