Romanii adora emisiunile si serialele reality show, ca si contracandidatii lor americani, asa ca va prezentam o lista a celor mai bune filme seriale reality show care au ajuns sa castige atentia unui numar extrem de mare de telespectatori. Seriale dramatice, seriale in care tema principala este moda, dansul, muzica sau economia, toate acestea ii atrag pe consumatorii de reality tv.

Unul din cele mai bune filme seriale reality show este The Apprentice/Ucenicul. Serialul produs de Donald Trump ii invata pe candidatii la titlul de ucenic care este adevarul din spatele afacerilor de succes, el ii indeamna pe acestia sa isi suflece mainile si sa porneasca de la munca de jos pentru a simti pulsul afacerilor. Bineinteles, partea cea mai amuzanta a reality show-ului, cea care atrage numarul cel mai mare de privitori, este reality show-ul in care candidati la titlul de ucenic sunt celebritati. Dramatismul atinge cote maxime, certurile si invidiile sunt in floare si este doar o chestiune de timp pana cand spiritele se vor incinge si scandalul va incepe. Premiul cel mare insa este unul consistent pentru o organizatie caritabila, iar titlul de Ucenicul celebru al lui Trump nu este nici el de lepadat.

O alta serie de succes la televiziunea americana, insa si in Romania, este Dancing with the Stars/ Dansez pentru Tine. Emisiunea reality show difera putin in State fata de cea din Romania insa ofera  aceeasi sansa tinerilor talentati de a dansa impreuma cu celebritatile nationale. Povestile participantilor si munca depusa de celebritati pentru o cauza buna ofera o vedere introspectiva asupra vietii. Emisiunea se bucura de un mare succes in randul seriilor reality show si pare a nu avea rival pe piata.

O alta serie de succes care a ajuns si in Romania este Teen Mom. Serialul reality show produs de MTV se adreseaza tinerilor si parintilor acestora, prezentandu-le viata unor minore care ajung sa se confrunte cu o mare problema: intretin relatii sexuale si mai apoi raman insarcinate. Desi este un serial controversat, acesta si-a gasit numarul mare de telespectatori care privesc pe nerasuflate ce se intampla cu tinerele insarcinate care decid sa isi pastreze copiii. O controversa inconjoara serialul, spunandu-se ca multe tinere minore raman insarcinate doar pentru a ajunge la TV, insa nu poate  fi uitata partea educativa a acestuia, in care alti minori pot afla ce se intampla daca fac sex neprotejat.

Printre cele mai bune filme seriale reality show se afla si X Factor. Frumoasa emisiune reality TV care a ajuns si la noi cunoaste gloria globala. Fiind unul dintre cele mai bune si puternice emisiuni de pe piata, X Factor ii antreneaza pe tinerii in cautare de faima pe scena muzicii internationale si le arata si telespectatorilor tot ce se intampla in culisele unei emisiuni de acest calibru. Telespectatorii ajung la o empatie cu concurentii show-ului in care muzica, sarmul, carisma si determinarea de a castiga premiul cel mare domnesc pe scena.

Starletele de peste Ocean, care si-au creat deja un imperiu, isi gasesc reality show-ul intre cele mai bune filme seriale reality show. Keeping up with the Kardashians prezinta viata celor trei surori Kim, Kourtney si Khloe. Cele trei isi arata fara niciun fel de remuscare si inhibitie viata privata si cea profesionala si permit sa fie filmate non stop. Nu este de mirare ca au reusit sa isi cladeasca un imperiu din vinderea imaginii proprii. Noul sezon va debuta in vara si vor fi prezentate evenimentele la care va participa in special Kourtney, femeie de afaceri si totodata model. Nu vor fi uitate nici celelalte doua frumuseti care o vor sustine pe sora lor iubita. Conflictele, drama si opulenta nu vor lipsi cu siguranta.

Printre cele mai bune filme seriale reality show din lume se afla Survivor. Reality show-ul de supravietuire ajunge mereu sa ii incante pe telespectatorii sai. Concurentii curajosi care participa la acest reality sunt pusi sa treaca prin tot felul de provocari periculoase, fiind nevoiti sa incheie aliante, sa isi tradeze prietenii din concurs si sa castige premiul cel mare. Totul este o cursa de supravietuire: conflictele din echipe nu pot lipsi, dramatismul atinge cote maxime iar concurentii sunt pusi sa duca la indeplinire cele mai extreme misiuni si provocari.

Amatorii de drama si intriga isi gasesc reality show-ul perfect in Jershey Shore. Serialul reality Show a castigat o popularitate extrem de mare prezentand viata unor tineri care incearca sa isi faca un rost in viata, bucurandu-se la maximum. Jersey Shore este unul dintre cele mai discutate reality show-uri din lume, prezentand in mod exclusiv tineri si viata zvapaiata a acestora. Certuri, conflicte, impacari, intrigi, farse si dramatism cat cuprinde se gasesc in acest serial care atrage privirile.

Printre cele mai bune filme seriale reality show este The Amazing Race, serialul care a innebunit toata lumea. Serialul prezinta cupluri de oameni care impartasesc o relatie de iubire sau prietenie  ori o relatie familiala, care accepta provocarea si concureaza in jurul lumii impotriva altor cupluri. Concurentii se lupta pentru a ajunge primii la anumite puncte de control si a castiga puncte in plus, astfel ferindu-se de eliminare. Ca si in cazul altor concursuri, si The Amazing Race are parte de un premiu consistent la sfarsitul competitiei, doar primul cuplu care ajunge la sosire castigand. Concurentii trebuie sa parcurga drumuri din tari intregi, fiind nevoiti sa calatoareasca cu avionul, elicopterul, balonul, bicicleta, trenul sau chiar pe jos pentru a ajunge la destinatiile lor.

Acestea sunt doar cateva din cele mai bune filme seriale reality show de la noi si din Statele Unite ale Americii. Telespectatorii adora sa vada drama de la televizor, intriga din cercurile inalte ale societatii, insa si aventurile de marca ce ii poarta pe oameni in alte tari si care le ofera ocazia de a vedea locuri noi si frumoase, insa si de a analiza tipologii de oameni.