Asociatia 4Culture organizeaza editia a 5-a a festivalului international de dans contemporan eXplore dance festival, care are loc la Bucuresti, in perioada 1-10 octombrie.

Unic ca amploare in Romania, eXplore dance festival prezinta in fiecare an importanti coregrafi internationali si ofera un cadru special promovarii tinerilor artisti.

Printre spectacolele care pot fi vazute anul acesta in cadrul eXplore dance festival se mai regasesc: “Voice Over“, de Eszter Salamon (Ungaria/Germania), “I did once a piece” (walk+talk), de Milli Bitterli (Austria), “How heavy are my thoughts“, de Ivana Muller (Croatia/Olanda).

De asemenea, eXplore dance festival va gazdui proiectii de filme de dans “Ultima Vez”/Wim Vandekeybus, ateliere de dans (tehnici de miscare si yoga), precum si prezentari si intilniri cu publicul ale artistilor invitati.

Ateliere de dans contemporan & yoga la eXplore dance festival

Asociatia 4Culture a lansat inscrierile pentru atelierele care acompaniaza editia din acest an a eXplore dance festival. Cursurile de dans sunt destinate publicului larg si se vor desfasura intre 2 si 10 octombrie potrivit programului eXplore dance festival. Studentii beneficiaza de acces gratuit la ateliere.

Din program

Astazi, 5 octombrie

Work in progress: PAST TENSE DANCE” – Valentina de Piante Niculae (IT/RO) la MNAC, de la ora 19.00

Concept si coregrafie: Valentina de Piante Niculae

Dramaturgie: Serenella Fonzar

Co-productie: Jardin d’Europe si Asociatia 4Culture, cu sprijinul Programului Cultura al Uniunii Europene

MNAC – Muzeul National de Arta Contemporana: Strada Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa E4.

Maine, 6 ctombrie

Spectacol “CONTRAST RATIO” – Massimo Gerardi (IT) la Teatrul Odeon, de la ora 19.00

“Cum reactionez cand intalnesc un lucru pe care il definesc drept contrast? Cum reactionez la actiunile diferite ale oamenilor si la exprimarea diferita a sentimentelor? Le ignor sau le las sa ma influenteze? Este oare aceasta confruntare continua ceva pozitiv, care ma imbogateste? Sau este ceva care imi impiedica si intarzie actiunea?”

Joi, 7 octombrie – Film de dans

“Ultima Vez”/Wim Vandekeybus (BE)- CNDB, de la ora 20.00

CNDB – Centrul National al Dansului: Bulevardul Nicolae Balcescu nr. 1, Cladirea TNB, latura nordica, etajele 3 si 4

Biletele pentru spectacolele de la Teatrul Odeon sunt puse in vanzare la casa de bilete a teatrului. Pret intreg 21,20 lei; pret redus 12,72 lei.

Biletele pentru spectacolele de la Centrul National al Dansului (Pret intreg 15 lei, pret redus 10 lei) si Muzeul National de Arta Contemporana (Pret 10 lei) vor fi puse in vanzare cu o ora inainte de inceperea spectacolelor. Intrarea la proiectiile de filme de dans si la lecturi este libera.