V-ati cunoscut online pe un site de matrimoniale? Ce puteti face sa nu ramaneti dezamagiti de experienta voastra cand va vedeti? Si daca nu aveti succes ce puteti face? Ca sa incepem intr-o nota pozitiva, daca va vedeti fata in fata si nu exista chimie, exista oricand varianta sa va intoarceti pe mezo.ro, sa cautati alti potentiali parteneri.

Pana atunci, insa, sa vedem cum sa avem succes la intalnirile offline, dupa ce ne-am gasit partenerul prin online dating!

Ce ne face compatibili si ce ne lasa dezamagiti?

Metoda de anunturi matrimoniale online a devenit una din ce in ce mai folosita. Pana relativ recent, oamenii s-au intalnit cu parteneri potentiali prin intermediul prietenilor, al familiei, al scolii si al altor activitati comune. Acum, insa, site-uerile de anunturi matrimoniale au devenit a treia metoda prin care oamenii pot intani pe cineva. Aflam mai multe de la specialistii in dating online, mezo.ro matrimoniale.

Dinamica noua si complicata a dating-ului online aduce totusi succes si satisfactia relatiilor pe termen lung. Poate tocmai faptul ca este o dinamica complicata, in care scopul este sa ne cunostem unul pe celelalt este tocmai factorul care duce la relatii stasifactoare. Dar cum se muta cuplurile de la matrimoniale online la prima intalnire importanta fata in fata? Ce comportamente si factori de dating online stabilesc stadiul pentru o prima intalnire de succes si potentialul unei relatii permanente?

Ce inseamna o prima intalnire de succes daca v-ati cunsocut pe matrimoniale?

Urmatoarele caracteristici au determinat in general daca partenerii ce s-au cunsocut online ar fi avut sanse de succes in viata reala.

●       interactiune anticipata viitoare (daca de abia asteptati sa stai de vorba, sa va vedeti_

●       schimbare in atractie (daca sunteti mai atrasi sau mai putin atrasi pe masura ce va descopeiti)

●       asemanare perceputa (un predictor de atractie binecunoscut, in care potentialii parteneri analizeaza cat de compatibili sunt)

●       incertitudine (despre cealalta persoana, de exemplu, cat de bine ii cunosti, cat de sigur esti ca te plac)

●       similaritatea (in exprimarea emotiilor, in felul de a petrece timpul, in valorile de viata)

●       frecventa dezvaluirii (deschiderea si raportul dintre cele doua persoane, intimitatea)

●       cautarea informatiei (cat de multa informatie catutati despre celalalt, pentru a-l cunoaste mai bine)

●       volumul de comunicare (cat de mult si de des stai de vorba)

Si acum, vine o veste destul de proasta. Majoritatea celor care s-au cunoscut pe matrimoniale au fost dezamagiti dupa prima intalnire, dupa cum indica faptul ca au avut mai putina atractie dupa intalnire decat in ​​timpul implicarii online. In plus, succesul primei intalniri romantice a fost prezis de similitudinea perceputa, de similitudinea exprimata, de incertitudinea mai mica si de o cautare mai mare a informatiilor. Foarte important, o comunicare mai mare si o divulgare mai mare, au prezis succesul primei date.

Este natural sa simti ca prima intalnire in viata reala sa fie nu tocmai perfecta!

Specilaisiti mezo.ro site de matrimoniale spun ca experienta reala de dating online ne spune ca nu este surprinzator faptul ca prima intalnire fata in fata este de obicei dezamagitoare. Se poate datora faptului ca asteptarile sunt exagerate si idealizate in absenta unor informatii mai reale despre cealalta persoana. De fapt, efectul este mai mic atunci cand exista o comunicare si o divulgare mai mare inca de la discutiile online. Elemente ale personalitatilor, comportamentelor si chiar aspectului fizic ale oamenilor pot crea iluzii pozitive care nu sunt intotdeauna durabile in timp si mai ales fata in fata. 

Foarte des cei ce se cunosc online sunt entuziasmati dupa ce au vorbit pe internet cu cineva care parea atat de perfect, impartasind aceleasi filme preferate, simt al umorului si gustului in muzica, televiziune si literatura, doar sa se simta intr-adevar dezamagiti cand de fapt, s-au intalnit si au cunoscut persoana mai bine. Totusi, in general, urmatoarele intalniri sunt cele care vor trasa viitorul relatiei sau nu. Este de mentionat, insa, faptul ca deschiderea si a cunoaste cat mai bine informatii despre celalalt reduce mereu incertitudinea, deci si sentimentul de nesiguranta.

Se pare ca, in general, persoanele care solicita mai multe informatii inainte de prima intalnire au o experienta mai buna decat cei care asteapta pana cand se intalnesc pentru a afla informatii importante, probabil pentru ca vor fi deziluzionati mai putin. Capacitatea de a afla mai multe cu ceva timp inainte, fata de proverbiala “intalnire blind” sau chiar intalnirea cu un strain la o petrecere, este un avantaj pe care un site de matrimoniale il are fata de o intalnire conventionala – daca puneti intrebari si daca cealalta persoana impartaseste cu adevarat informatii si lucruri despre el. Un alt aspect ce garanteaza succesul mai mare la intalniri este cand oamenii sunt asemnatori unul cu celalalt.

Cand oamenii sunt prea pozitivi, exagerand asemanarile si asteptarile viitoarelor interactiuni, deziluzia este foarte probabila; acest efect este mai mare atunci cand comunicarea este mai redusa, probabil pentru ca oamenii sunt capabili sa mentina iluzii pozitive in absenta informatiilor despre cealalta persoana, ducand la un risc mai mare de a fi dezamagiti. Trebuie mentionat ca mai conteaza si faptul ca online ne simtimim largul nostru, mai protejati iar fata in fata experienta devine reala. Specialistii in matrimoniale Mezo.ro dau cateva sfaturi inainte de a porni la o prima intalnire fata in fata, daca v-ati cunoscut online, asa incat sa aveti succes:

1) Cautati oameni care impartasesc asemanari autentice cu dvs.

2) Comunicarea cu mult inainte de prima intalnire si asigurati-va ca este o comunicare de inalta calitate;

3) Solicitati multe intrebari. In general, cunoasteti persoana inainte de a va intalni (dar nu asteptati prea mult, deoarece interesul poate sa scada in timp);

4) Intalniti-va cu oameni care sunt deschisi sa impartaseasca despre ei insisi. La randul dvs., fiti deschisi sa impartasiti despre voi insiva (precauti si prudenti, desigur);

5) Asteptati-va ca, in medie, ati putea fi dezamagiti, dar cu persistenta exista o sansa buna sa puteti forma o relatie satisfacatoare;

6) Profitati de serviciile de matrimoniale online ca sa gasiti persoane care se potrivesc cu dvs. Alegerea unor potentiali parteneri cu acealasi valori de viata, cu gusturi similare de peterecre a timpului poate fi startul pentru o relatie fructuoasa.