Ne coloram parul din diferite motive: fie dorim o schimbare de look, fie ne-am saturat de culoarea noastra naturala, fie ne place sa experimentam lucruri noi. Oricare ar fi motivul, foarte multe femei aleg sa isi coloreze podoaba capilara, folosind vopseaua permanenta sau semipermanenta, disponibila aproape oriunde.

Substantele din vopseau de par iti afecteaza cuticula protectoare a firului de par, iar parul se degradeaza treptat. De aceea trebuie sa acorzi o atentie deosebita ingrijirii parului vopsit.

 

Nu folosi vopsea cu amoniac

Daca vrei sa iti schimbi culoarea parului cel mai bine este sa nu folosesti vopsea care sa aiba in compozitie peroxid, amoniac sau alcool. Aceste ingrediente distrug si mai rau firul de par si il predispun ruperii si despicarii. Alege vopseaua de par semipermanenta pentru a-ti proteja parul cat mai mult.

 

Sampon pentru parul vopsit

Exista pe piata o multime de sampoane special create pentru parul vopsit, care au rolul de a hidrata in profunzime firul de par si de a mentine culoarea pentru mai mult timp. Balsamul si masca pentru par trebuie sa fie din aceeasi gama.

 

Nu te vopsi des

Chiar daca radacinile sunt inestetice, incearca sa nu te vopsesti in exces. Daca ai nevoie doar de vopsirea radacinilor, atunci aplica vopsea doar pe acestea, apoi in ultimele 10 minute de colorare, intinde-ti vopseaua pe tot parul pentru o culoare uniforma.

 

Nu-ti usca parul cu aer cald

Parul vopsit este mai uscat decat cel nevopsit, si de aceea ar trebui sa il protejezi. Incearca sa nu-ti usuci parul ud cu uscatorul de par cu aer cald. Mai bine lasa parul sa se usuce natural sau usuca-l cu aer rece, pentru a preveni deshidratarea.

 

Fara prea multe produse de styling

Produsele de styling contin o multime de ingrediente nocive pentru parul tau si este cel mai bine sa eviti folosirea acestora. Daca, totusi, trebuie sa folosesti fixativ, spuma sau gel, aplica o cantitate mica.