Cu un an inainte de Euro, tarile organizatoare Polonia si Ucraina inca intampina numeroase probleme, insa UEFA nu isi face probleme ca pregatirile nu vor fi gata la timp.

Secretarul general UEFA, Gianni Infantino a declarat ca problemele cu care se confrunta primele tari est-europene care organizeaza evenimentul sunt “tipice” si nu vor afecta buna desfasurare, in timp ce directorul Euro, Martin Kallen a declarat ca nu exista probleme reale, cu toate ca si-ar fi dorit ca pregatirile sa fie gata mai devreme.

Pentru a risipi orice urma de teama, Aleksandre Yaroslavskyy, proprietarul clubului Metalist Kharkiv, din Ucraina, s-a intalnit cu ziaristii in cadrul unui turneu de patru zile, in cele opt orase implicate in organizarea evenimentului.

Yaroslavskyy, care a investit 265 milioane de dolari in infrastructura locala, inclusiv 100 milioane de dolari pentru construirea unui nou terminal de aeroport, a declarat ca aceasta este sansa ca Ucraina sa arate ce poate face.

“Am facut progrese mari, nu am avut un minut liber in ultimii patru ani”, a mai spus miliardarul.

Harkov, care se afla la 60 kilometri de granita cu Rusia, face parte din cele opt orase implicate in organizarea Euro, alaturi de Donetk, Liov si Kiev.

“As vrea ca lucrarile sa fie mai avansate, dar este bine pentru moment. Polonia si Ucraina sunt mai avansate cu lucrarile decat era Portugalia in acceasi perioada din 2004, dar in urma fata de Austria si Elvetia, in 2008″, a declarat Kallen.

Starea stadionului din Liov a fost contestata inca din momentul in care cele doua tari au castigat concursul de organizare a evenimentului, in 2007, si nu se stie daca amicalul cu Austria, din noiembrie, va fi amanat sau nu.

Exista o problema si cu numarul camerelor de hotel, deoarece sunt prea putine, dar si cu anumite proiecte care nu sunt gata.

“Recunosc ca stadionul din Liov este o provocare. Este posibil ca meciul cu Austria sa se tina in alta parte, dar stadionul va fi gata pana la finale”, a completat Kallen.

Ministrul Euro , Borys Kolesnikov a declarat ca are toata increderea ca Ucraina va termina lucrarile la timp: “O tara cu o economie post-sovietica si cu o infrastructura pe masura va prezenta mereu o lipsa de incredere. Insa, in ultimii ani, am reusit sa progresam cu pregatirile pentru Campionat si cred ca aceasta lipsa de incredere s-a risipit”, a spus Kolesnikov.