Traiesti intr-o situatie in care esti fara niciun fel de creatura a ta? Locuiesti intr-o cladire care nu permite animalele de companie, poate ai alergii sau cineva din gospodaria ta o face? Poate pur si simplu nu aveti bani in plus pe care sa-i cheltuiti pe alta gura de hranit. Daca esti tu si te-ai saturat sa fii pasiv si te gandesti sa detii un animal de companie ca pe un vis, iata cateva motive pentru care ar trebui sa urmaresti interactiunea animalelor si cateva modalitati practice de a face acest lucru.

Ia in considerare ceea ce va lipseste

In multe cazuri, se poate simti destul de singur, traind fara un animal de companie, aproape ca o parte lipsa a unei familii. Cu toate acestea, daca detinerea unuia este exclusa, atunci orice speranta nu se pierde, exista inca oportunitati de a interactiona cu animalele domestice si de a incepe sa umple golul de ,,lipsa de animale de companie”

Acest lucru nu intentioneaza sa inlocuiasca detinerea unui animal de companie si nici nu promite sa vindece singuratatea, cu toate acestea, ele vor oferi o multime de idei bune pentru a incepe, in loc sa mearga doar pe moping.

Ia in considerare avantajele interactiunii cu animalele de companie

Animalele au multe trasaturi pozitive, cum ar fi a pune pe cineva in largul sau, a-i face pe oameni sa se ridice si sa fie activi si sa-l pastreze pe unul responsabil. Chiar daca nu aveti sau nu aveti un animal de companie, exista inca motive sa cautati oportunitati de a interactiona cu niste prieteni cu patru picioare. A fi in contact cu animalele va poate stimula starea de spirit, reduce sentimentele de singuratate si va poate reduce nivelul de stres.

Iesi in aer liber

Multe parcuri, zone de recreere, plaje etc. sunt prietenoase cu animalele, cainii mergand in jur si jucausi. Puteti intalni chiar cai in unele locatii. Petreceti ceva timp aici. Multi proprietari de animale nu au nicio problema cu faptul ca va salutati animalul de companie daca va apropiati cu respect, puneti intrebari despre animalul lor (nume, sex, rasa) intrebati daca puteti animalul. Este important sa cereti mai intai permisiunea.

Gaseste prieteni care au animale de companie

Discutati cu prietenii care au animale de companie. Daca locuiti aproape de acesti prieteni, intrebati-i daca le-ati putea duce cainele la plimbare sau aruncati-l in vizita. Daca vor pleca, intrebati daca le puteti urmari animalele de companie.

Obtineti o slujba de ingrijire a animalelor

Prietenii si familia pot fi o optiune buna pentru interactiunea potentiala a animalelor. Daca cineva pleaca pentru un sfarsit de saptamana intreaba daca ai putea sa-ti privesti animalele pentru timpul in care au plecat.

Daca aveti ocazia sa urmariti animalele, asigurati-va ca le cereti sa noteze ce se asteapta de la dvs. si, cu instructiuni explicite, cum sa hraneasca si sa aiba grija de animalele lor de companie in timp ce acestea sunt plecate.

Fii Voluntar la o salvare locala a animalelor

Exista multe oportunitati de a va oferi voluntar timpul la un adapost de animale din zona dvs. Contactati un adapost pentru animale sau o societate umana si informati-i ca sunteti interesat sa faceti voluntariat la locatia lor. Poate ca va trebui sa completati o cerere, dar este o modalitate excelenta de a va folosi timpul oferindu-va voluntariat pentru o cauza buna si petrecand timp in jurul animalelor de companie care au nevoie de ajutorul si atentia dvs.

Prezentati-va proprietarului

Daca sunteti la parc mergand la o plimbare si vedeti pe cineva plimbandu-si animalul de companie sau jucand sa-l aduca, mergeti la ei si prezentati-va. Daca nu par ocupati, deschideti o conversatie despre animalul lor de companie, intrebati ce rasa au, cati ani au etc.