SEO îi ajută pe antreprenori să creeze site-uri web rapide, robuste și ușor de utilizat, care se clasează mai sus în motoarele de căutare, ceea ce la rândul său ajută la atragerea de clienți potențiali mai calificați pe site-urile lor. In cele din urmă, acest lucru duce la creșterea ratelor de conversie. SEO ajută, de asemenea, la creșterea gradului de cunoaștere a mărcii pentru afacerea dvs.

Acest lucru se intampla deoarece utilizatorii motoarelor de căutare au mai multe șanse să aibă încredere într-un site care se află pe prima pagină a paginilor cu rezultate ale motorului de căutare decât mărcile care nu sunt. Dacă sunteți proprietarul unei afaceri, ar trebui să utilizați SEO pentru a construi o prezență puternică pe web. Iată avantajele cheie ale SEO pentru business-uri.

1. Site-uri prietenoase cu utilizatorul

SEO ajuta proprietarii de afaceri să creeze un site web mai rapid și mai ușor de utilizat, ne spun cei de la ibox.ro. Deși majoritatea oamenilor încă se mențin pe vechea definiție a SEO, gândindu-se că este vorba doar de optimizarea pentru motoarele de căutare, totuși, astăzi SEO înseamnă și îmbunătățirea experienței utilizatorului. 

Site-urile web bine structurate, curate obligă un vizitator obișnuit să rămână mai mult timp, reducând astfel rata de respingere și mărind vizualizările de pagină. În mod similar, conținutul foarte relevant va face pe cititori fericiți, deoarece sunt mai predispuși să-și rezolve întrebările, să rezolve problemele urgente și să îi ajute să găsească exact ceea ce caută pe site-ul dvs.

2. Aduceți mai mulți clienți

Să recunoaștem, unul dintre principalele motive pentru care aveți un site web este să vă distingeți de concurența dvs. și să vă sporiți baza de clienți. În caz contrar, de ce să investim sume mari de bani în marketing, nu? Companiile care au un site web optimizat pentru SEO aduc mai multi clienți și cresc de două ori mai repede decât companiile care nu au unul. SEO este probabil cea mai eficientă și accesibilă strategie de marketing care există astăzi.

Mai mult, va aduce numai clienți care caută în mod activ să vă găsească produsul sau serviciul! Dacă sunteți dispus să petreceți ceva timp, energie și o sumă mică de bani, SEO vă va ajuta să aduceți trafic „direcționat” pe site-ul dvs. și, în cele din urmă, mai mulți clienți către afacerea dvs. decât orice alte tactici de marketing pe care le veți folosi vreodată.

3. Rată de conversie mai bună

Site-urile web optimizate SEO se încarcă mai repede, sunt ușor de citit și navigat și se vor afișa corect în aproape toate tipurile de dispozitive, inclusiv pe dispozitive mobile și tablete. Site-urile web care sunt ușor de citit și de navigat au mai multe șanse să atragă atenția cititorilor sau vizitatorilor dvs. – adică sunt mai susceptibile de a deveni clienți fideli, abonați și vizitatori recurenți. Alte beneficii ale SEO le poti gasi accesand dono.ro.

4. Construiți conștientizarea mărcii

Unul dintre avantajele obținerii unui clasament mai ridicat pe SERP este creșterea gradului de cunoaștere a mărcii. Atunci când site-urile dvs. apar pe prima pagină a motoarelor de căutare importante, cum ar fi Google, Yahoo și Bing, clienții potențiali sunt mai predispuși să aibă încredere în marca dvs.