A decide cine primește ce atunci când se încheie o relație poate fi dificil, dar există modalități de a ușura o astfel de situatie. Când vă împărțiți bunurile, încercați să fiți de acord cât de mult puteți cu fostul partener – și fiți pregătiți să faceți compromisuri. Un divort nu este o situatie foarte placuta, insa se poate incheia frumos daca ambii parteneri sunt intelegatori si fac compromisuri. In continuare, iti prezentam informatii utile despre cum se impart bunurile atunci cand divortezi.

Împărțirea bunurilor personale

Este probabil ca unul sau amândoi să aveți un atașament emoțional semnificativ față de bunurile dvs., cum ar fi:

• mobila

• o anumita colectie

• mașină comună de familie

S-ar putea sa fie destul de greu dacă nu puteți păstra lucrurile la care credeți că aveți dreptul, dar încercați să ajungeți la un acord, dacă puteți. Folosiți medierea cu un avocat de pe avocatonline.xyz dacă este necesar. Când vă gândiți la mobilier și mașini, începeți să aflați unde veți locui amândoi după ce vă separați. Veti avea nevoie amândoi de aceste lucruri? Dacă da, împărțirea mobilierului și a obiectelor mari trebuie facuta astfel încât să păstrați fiecare ce anume va doriti. Sau, cumpărați unele noi. Aceasta poate fi o abordare corectă. 

Treceți prin casă, grădina, garaj și mansarda – și pregătiți o listă cu ceea ce este acolo. Apoi, încercați să fiți de acord cine primește ce anume. Incercati sa cadeti de comun acord. S-ar putea să existe unele lucruri asupra cărora nu puteți fi de acord. Insa, este important sa faceti compromisuri pentru a nu crea probleme.

Împărțirea bunurilor dacă ați conviețuit impreuna

Dacă împărțiți articolele pe care le-ați cumpărat în timp ce ați fost împreună și nu puteți fi de acord cine ar trebui să obțină ce, este util să știți ce spune legea.

In termeni generali:

• Persoana care a cumpărat obiectul îl deține.

• Dacă vi s-a oferit ceva ca si cadou, îl puteți păstra.

• Dacă ați cumpărat ceva impreuna, amândoi aveti dreptul la acel obiect.

La cine ramane masina

Unul dintre voi ar putea păstra mașina familiei, poate din cauza angajamentelor de muncă, în schimbul renunțării la alte bunuri de uz casnic. Dar luați în considerare dacă aveți un împrumut restant pe mașină și cine va fi responsabil pentru efectuarea rambursărilor.

 

Sortarea bijuteriilor, picturilor și obiectelor de colecție

S-ar putea să merite să obțineți o evaluare expertă dacă aveți o colecție comună de obiecte de valoare, cum ar fi:

• bijuterii

• tablouri

• obiecte de colecție

Un divort nu este usor deloc

Pentru a afla mai multe despre cum se impart bunurile in cadrul unui divort, arunca o privire pe fii-informat.ro. Cu siguranta sa treci printr-un divort nu este usor deloc. Insa, daca ai rabdarea necesara si intelegere pentru fostul tau partener, atunci lucrurile pot fi mai simple. Tocmai din acest motiv este recomandat sa incerci impreuna cu fostul partener sa cadeti de comun acord in privinta bunurilor. Astfel, situatia se va rezolva mult mai eficient si rapid.