Un website reprezinta imaginea companiei tale, si de aceea trebuie sa fie cat mai eficient, dar si foarte simplu de navigat, pentru ca potentialii clienti sa gaseasca usor si rapid toate informatiile de care au nevoie. 

In plus, daca nu ai grija de site-ul tau asa cum trebuie, atunci acesta se poate confrunta cu tot felul de infestari, lucru care te poate face la un moment dat chiar sa fii nevoit sa iti stergi website-ul. In cazul in care te afli deja intr-o astfel de situatie, atunci iata ce ai de facut.

Ce trebuie sa stii inainte de a sterge un site                                                                                                    

In primul rand, pentru a nu ajunge la o astfel de situatie delicata, este esential ca inca din momentul in care decizi sa construiesti un site, sa apelezi la o echipa de profesionisti care sa te ajute nu doar sa realizezi site-ul in sine, dar sa ii si oferi protectia si mentenanta necesare unei bune functionari. Pe thc.ro ai parte de servicii extraordinare, iar echipa de aici te poate ajuta sa te mentii in primele locuri in mediul virtual.

 Iti recomandam sa alegi un pachet de web hosting care sa includa si o securitate inalta a site-ului tau, pentru a nu te confrunta pe viitor cu infestari de tip malware, sau de alte tipuri. Daca totusi te confrunti deja cu acest gen de infestari, dar si cu altele, si site-ul tau nu mai functioneaza in parametrii normali, atunci iata ce trebuie sa faci. Ai grija sa scanezi in mod regulat website-ul, utilizand programe de scanare diferite. In plus, scanarile semnalizeaza daca site-ul tau are anumite erori, ceea ce inseamna ca poti actiona preventiv. Backup-ul regulat este si el necesar in astfel de situatii. 

O copie a website-ului tau salvata, reprezinta o modalitate excelenta de a proteja site-ul impotriva malware. Daca acesta a fost deja afectat, atunci se poate restaura tot website-ul dintr-o data anterioara. In general, furnizorul de hosting ofera serviciul de backup, si prin urmare, se poate ocupa de acest lucru. Daca ai facut toate aceste lucruri, dar site-ul tau continua sa aiba probleme, atunci poata ca este timpul sa renunti la el si sa iti faci unul nou. Daca trebuie sa faci acest lucru, atunci iti vom arata mai jos pasii pe care trebuie sa ii urmezi.                                                                                                               

Cum se sterge efectiv un site?                                                                                                                          

In cazul in care detinatorul domeniului este persoana juridica, atunci trebuie inaintata o solicitare care sa contina o cerere, o copie a certificatului de la Registrul Comertului, si o copie a actului de identitate al celui care semneaza cererea. Toate acest documente se trimit pe siteul oficial al Rotold. Pe de alta parte, in cazul in care solicitantul este persoana fizica, este nevoie de o copie a actului de identitate si de o cerere de stergere a domeniului care de asemenea se gaseste pe acelasi site.                                                                                                                    

In urma indeplinirii acestor conditii, domeniul respectiv va fi programat pentru stergere, proces care va avea loc in maxim 60 de zile de la data acceptarii, inclusiv a procesarii cererii. In toata aceasta perioada, site-ul este suspendat si prin urmare nu mai poate fi utilizat. Trebuie retinut faptul ca doar detinatorul domeniului poate solicita stergerea site-ului, iar dupa ce stergerea va fi efectuata, domeniul nu va mai functiona, si va fi disponibil pentru o alta persoana interesata.

Prin urmare, este foarte important sa te gandesti bine inainte de a lua o decizie, iar motivul trebuie neaparat sa fie unul foarte bine intemeiat. Indiferent ca iti doresti un alt domeniu sau pur si simplu vrei sa renunti la cel actual din motive de siguranta, urmarea pasilor prezentati mai sus este absolut necesara.