Dacă te-ai hotărât să lansezi un magazin online unde vinzi diverse produse și clienții tăi pot comanda direct din site făcând plata cu cardul, este necesar să le oferi încrederea și siguranța că datele lor vor fi securizate. Nu numai că este important să faci asta pentru a nu oferi șansa unor hackeri să profite de breșe de securitate și să fure date sensibile despre clienții tăi, dar le vei oferi cumpărătorulor și încrederea necesară de a face achiziții de la tine.

Pentru ca securitatea site-ului tău să fie una maximă și datele să fie transferate în siguranță, ai nevoie cât mai rapid de un certificat SSL pe care să îl implementezi în site-ul tău.

Certificatul SSL (Secure Sockets Layer) este un protocol de securitate care are rolul de a securiza conexiunea dintre utilizator (browser) şi server astfel încât informaţiile transferate între browser şi server să nu poată fi interceptate.

Prin implementarea certificatului SSL, tranzacțiile cu cardul bancar, transferul de date, datele personale, datele de identificare ale utilizatorilor vor fi astfel transmise în siguranță.

Poți să criptezi comunicațiile și să asiguri confidențialitatea datelor clienților tăi în doar câteva minute, achiziționând un certificat SSL în varianta potrivită pentru tine, aici: https://www.hostx.ro/certificat-ssl/validare-domeniu.html

Pe lângă securizarea corectă a datelor, un certificat SSL este benefic din mai multe motive:

  • Oferă o încredere mai mare pentru vizitatorii site-ului

Dacă site-ul tău are implementat un certificat SSL, un icon sub forma unui lacăt va apărea în dreptul adresei de URL a site-ului tău, ceea ce va oferi din start un grad mai are de încredere pentru utilizatorii care îți vizitează site-ul. Aceștia vor fi mult mai tentați să și achiziționeze un podus din magazinul tău online știind că datele lor de identificare și mai ales cele bancare vor fi în siguranță, decât în cazul în care li se va afișa mesajul ”not secure”, fapt ce se întâmplă dacă nu ai implementat un astfel de protocol de securitate.

  • Te ajută la SEO

În marketingul digital știm cu toții cât de important este SEO. Un ranking cât mai mare în pozițiile paginilor motoarelor de căutare va duce la o vizibilitate mai mare a magazinului tău online și va asigură o creștere a traficului. Google a anunțat încă din 2014 că folosirea certificatelor SSL va fi considerat un factor important în creșterea rank-ului în algoritmii de căutare și într-o poziționare mai bună a site-ului tău.

  • Protejezi datele clienților tăi

Transferul de date de orice natură este perfect securizat și toate informaţiile transferate între browser şi server vor fi criptate folosind un protocol modern şi sigur pe 256 de biti, imposibil de decriptat de către hackeri.

  • Eviți sancțiuni în cazul apariției unor breșe de securitate

Vestitul GDPR (Regulamentul General privind Protectia Datelor) intrat în vigoare în 25 mai 2018 prevede ca fiecare site care colectează date despre clienții lor să depună toate eforturile pentru ca acestea să fie securizate. În caz contrar și în eventualitatea unei scurgeri de informații, comercianții sunt pasibili de amenzi substanțiale ce pot ajunge și până la 4% din cifra de afaceri.