În virtutea expertizei realizată de CJ, Mădălina Perini a solicitat evacuarea clădirii încă de acum un an.

Aşa după cum ştiţi, secţia de bolnavi TBC s-a mutat din Craiovei la Spitalul Judeţean 2, în spatele Secţiei de Psihiatrie. Funcţionează aici de aproximativ o lună de zile, vechiul spaţiu fiind eliberat la solicitarea Consiliului Judeţean Argeş. Faptul că în toată această afacere interesul cel mare îl are ginerele preşedintelui Constantin Nicolescu, se ştie destul de bine. Dar asupra presiunilor la care s-a recurs pentru mutarea bolnavilor de tuberculoză într-un alt spaţiu, mai sunt multe lucruri de dezvăluit…

Mădălina a solicitat evacuarea înaintea Consiliului Judeţean…

În povestea evacuării vechiului Spital TBC rolurile importante le-au jucat, până acum, două personaje: Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, şi ginerele acestuia, italianul Enrico Perini, patronul de la Romstal. De fapt, doar despre ei s-a auzit că şi-au dat interesul de a găsi mijloacele necesare pentru a transforma respectiva zonă într-una productivă şi nu doar să toace banii statului prin vindecarea bolnavilor. Aşa că ţara noastră şi, implicit judeţul Argeş, aflându-se în plin elan de dezvoltare economică, ideea dărâmării Spitalului TBC şi construirea de clădiri moderne în loc a prins de minune acolo unde trebuia. Până aici lucrurile fiind clare, revenim şi vă spunem că am aflat, cu totul întâmplător, că un cuvânt de spus în ceea ce înseamnă presiunile exercitate asupra personalului de la spital l-a avut inclusiv fiica preşedintelui Nicolescu, mai exact Mădălina Perini. Mai în urmă cu un an de zile, aceasta nu a  ezitat să meargă în două rânduri pe la Spitalul TBC somând conducerea să elibereze cât mai repede clădirea pe motiv că aceasta stă să cadă pe ei. Desigur că soţia investitorului italian nu s-a dus de capul ei ci, în prealabil, după ce soţul vizitase domeniul şi îşi făcuse o imagine 3D în minte cu ceea ce urma să se ridice pe acel teren.

… avînd la bază expertiza lu’ tata

Ei bine, de aici încolo lucrurile se complică puţin pentru că, aprofundând problema, nu numai că iese la iveală o afacere de familie, dar se pare că din Consiliul Judeţean răsuflă multe. Şi să vă explicăm cum stau lucrurile: în urmă cu aproximativ doi ani, CJ Argeş a  dispus realizarea unei expertize care să vizeze rezistenţa clădirii în care funcţiona Spitalul TBC. Respectiva acţiune a fost efectuată personal de către directorul Institutului de Proiectări Argeş şi supravegheată, îndeaproape, de juristul consiliului. În urma acesteia s-a stabilit că respectiva clădire nu mai avea mult de trăit şi că prezenta marele risc de dărâmare în orice moment. Bun! Acest lucru echivala cu faptul că secţia trebuia mutată de acolo, cu totul, lucru pe care îl dispunea CJ Argeş datorită faptului că respectiva clădire se afla în administrarea sa. Dar pentru că la momentul respectiv nu se găsise o soluţie viabilă, dispoziţia consiliului a rămas în stand-by. Totuşi, pentru că mai exista şi varianta ca personalul spitalului să facă tot felul de solicitări pe la minister pentru a-şi schimba locaţia, se aude că persoanele direct interesate să pună mâna pe teren au mers la intimidare. Drept urmare, mulţi sunt cei care pot confirma faptul că Mădălina Perini a venit la spital prin 2009 şi, afirmând că ocupă o clădire care stă să se dărâme, i-a somat să îşi mute secţia. De unde ştia aceste amănunte? Din expertiza comandată de tatăl său, logic, lucru care i-a scăpat din gură într-un anumit moment.

Perini a mai cumpărat o clădirea spitalului

În tot acest timp, adică până ce Consiliul Judeţean a  dispus mutarea secţiei TBC în noul spaţiu, Enrico Perini şi-a mai însuşit câte ceva de prin curtea spitalului. După cum ştiţi, patronul de la Romstal a cumpărat, mai în urmă cu aproximativ şase ani, două clădiri ce au aparţinut TBC-ului de la o persoană privată care le-a câştigat în urma revendicării. Ulterior, Perini a devenit proprietarul unei alte clădiri, cea de la poarta spitalului folosită, în trecut, de compartimentul contabilitate. Şi povestea acestui imobil pare puţin ciudată deoarece, de la Revoluţie şi mai până anul trecut nu a revendicat-o nimeni. Brusc, a  apărut o bătrânică care i-a vândut-o lui Perini după ce a primit-o drept moştenire, cu toate că habar nu avea de componenţa clădirii. În fine, ideea este că ginerele lui Nicolescu nu mai are mult de aşteptat până să îşi vadă visul cu ochii şi să se apuce de construit în zona cu pricina, lucru pe care nu îl putea face în aceeaşi curte cu bolnavii de tuberculoză.

Din dărâmarea Spitalului TBC rezultă deşeuri contaminate

Ce urmează după această poveste? Ca Enrico Perini să cumpere şi restul proprietăţii de la Consiliul Judeţean Argeş, dar asta după ce clădirea va fi dărâmată pe banii statului, după cum se anticipează în urma expertizei realizate. Este interesant însă de urmărit cât de repede se va întâmpla acest lucru şi când se va apuca Enrico Perini de construit, pentru că este o problemă! Spitalul având ca principal obiect de activitate tratarea bolnavilor de TBC, ceea ce rezultă în urma demolării clădirii se consideră deşeuri contaminate, iar, conform legii, acestea trebuie îngropate imediat sau, pentru decontaminare, demolarea trebuie să aibă loc la trei ani după evacuare.  

Clădirea stă în picioare de 50 de ani

Sunt voci care susţin însă că expertiza comandată de CJ Argeş este un fals şi a fost făcută în intenţia de a se elibera clădirea cât mai repede pentru a nu mai reprezenta o piedică în dezvoltarea afacerilor lui Perini. Persoane care au lucrat de o viaţă la Spitalul TBC, în vechea clădire, afirmă că unitatea este în picioare de mai bine de 50 de ani şi că este o construcţie rezistentă care nu prezintă crăpături, în structutră, de la vreun cutremur. 

Sursa: ziarobiectiv.ro