Fondul de ten este unul dintre cele mai trebuincioase produse pentru realizarea unui machiaj frumos. Trebuie sa tinem cont ca inainte de fondul de ten, profesionistii in makeup recomanda aplicarea unei creme hidratante pentru fata.

Aceasta are rolul de a proteja si de a hrani pielea. 

Ai de ales intre fondul de ten sub forma de flacon si trusa de fond de ten cu diverse culori.

Fata de varianta de flacon, paleta cu fond de ten prezinta mai multe avantaje datorita posibilitatilor de folosire. Fie ca ai un ten masliniu sau mai deschis la culoare, formulele din trusa ti se vor potrivi deoarece se pliaza pe orice nuanta de ten. 

Una dintre cele mai bune palete de fond de ten se gaseste in magazinul virtual de cosmetice www.amalia.ro

 Este vorba despre trusa de machiaj cu 10 culori, pe care o poti utiliza indiferent de culoarea tenului. Produsul are dimensiuni reduse, si anume, lungimea de 23 cm si latimea de 10 cm. Poate sa incapa fara griji in geanta de mana sau in portfard. Odata cu aceasta achizitie, vei da uitarii zonele problematice. Paleta iti ofera formule in 10 nuante pe care le poti utiliza dupa bunul plac. Nuantele de galben si de oranj pot fi folosite pe post de anticearcan pentru estomparea cearcanelor intunecate. Formulele inchise te ajuta in conturarea pometilor, a nasului si a fruntii. Nuantelele deschise au rolul de a ilumina tenul si de a corecta micile defecte ale tenului. 

In cazul in care doresti o paleta mai vasta ca dimensiune si culori, poti opta pentru trusa cu 20 de nuante de fond de ten. Pe aceasta o gasesti la un pret putin mai mare datorita optiunilor extinse de utilizare. Trusa include corectoare special concepute pentru estomparea cosurilor, a petelor solare si a cearcanelor. Atat nuantele corectoare cat si fondurile de ten sunt realizate din ingrediente consistente si rezistente. Folosite corect, formulele de fond de ten contureaza delicat chipul si ilumineaza tenul, punand in evidenta cele mai frumoase trasaturi. Nuantele mai inchise de fond de ten se pot folosi pentru a lasa o umbra fina pe linia inferioara a pometilor, pe zona maxilarului, conturul nasului, dar si pe exteriorul tamplelor. Nuantele mai deschise pot fi utilizate pentru a ilumina partea superioara a nasului, zona din jurul ochilor, mijlocul fruntii si in cele din urma, barbia. Dupa aplicarea acestor nuante intunecate si deschise, se va folosi tehnica denumita blending. Aceasta presupune uniformizarea celor doua nuante opuse, fara a lasa dungi vizibile. Astfel, se creeaza un machiaj deosebit. 

            Daca si tu iti doresti un machiaj de invidiat, tot ce trebuie sa faci este sa asculti sfaturile de mai sus. Opteaza pentru o trusa de fond de ten care iti pune trasaturile in evidenta.