Din nefericire, criza actuala ne face sa muncim mai mult sau chiar sa ne luam doua joburi diferite, doar pentru a face fata datoriilor si ratelor la banca. Astfel, ajugem sa muncim 7 zile din 7, iar odihna sau relaxarea pare ca nu mai face parte din vocabularul nostru. Daca si tu esti in aceasta situatie, iata cum poti lucra mai bine in week-end!

Planifica-ti ziua

Este indicat sa iti planifici ziua inca de dimineata si sa incluzi in programul tau tot ce trebuie facut in ziua respectiva. Lucreaza cateva ore, apoi ocupa-te putin de casa si familie, iar la sfarsitul zilei relaxeaza-te.

Munceste in prima parte a zilei

Specialistii ne recomanda sa alocam primele ore ale diminetii treburilor pe care le avem de indeplinit in ceea ce priveste jobul nostru. Dimineata ne putem concentra mult mai bine si suntem mult mai eficienti.

Incearca sa te concentrezi pe un singur lucru, pe rand

Chiar daca ai mai multe lucruri de facut si trebuie sa faci si cumparaturi, sa raspunzi si catorva mailuri de la parteneri, sa le faci si mancare celor mici sau sa te duci la programarea de la salon, incearca sa nu le faci pe toate in acelasi timp. Chiar daca ai atentie distributiva, este mai bine sa te concentrezi pe un singur lucru, pe rand.

Te poti relaxa seara sau dupa ce iti termini indatoririle de serviciu

Daca ai terminat cu indatoririle de serviciu si ai cateva ore libere la dispozitie, cel mai bine este sa te relaxezi sau sa faci ceva pentru tine. In acest fel, nu vei acumula stres si vei fi mult mai relaxata sa-ti continui ziua.

Nu te mai stresa

Daca ai mai mult de lucru in acest week-end decat de obicei, incearca sa nu te stresezi foarte mult din aceasta cauza. Specialistii au descoperit faptul ca stresul reduce atentia si ne face sa fim mult mai neproductivi.

Cere ajutor

Atunci cand ai mai mult de lucru si stii ca nu vei putea termina singura, ai putea sa ii ceri ajutorul unei prietene sau iubitului. Acestia te pot ajuta cu curatenia prin casa sau cu pregatirea pranzului pentru cei mici. In acest fel nu vei fi epuizata la finalul zilei.

Poti amana lucrurile care nu sunt importante

Daca ai un proiect de predat peste 3 saptamani, nu este cazul sa te apuci de acum de el. Incearca sa rezolvi in week-end doar problemele importante.