Se spune ca viata sexuala intr-un cuplu are o importanta foarte mare, iar bogatia si frumusetea ei reprezinta mai mult de 50% din sansele de reusita a relatiei. Altfel spus, compatibilitatea la nivel sexual este esentiala pentru mentinerea unei relatii de cuplu sanatoase si armonioase.

De ce este importanta compatibilitatea sexuala

Compatibilitatea sexuala se bazeaza pe capacitatea de a intelege asemanarile si diferentele care pot exista intr-un cuplu, aceasta intelegere determinand gradul in care partenerii se pliaza reciproc pe intimitatile si dorintele lor. De asemenea, compatibilitatea sexuala influenteaza in mod direct valori foarte importante pentru o relatie, cum ar fi comunicarea, increderea, acceptarea neconditionata, onestitatea si fidelitatea.

Combinatia armonioasa dintre toate aceste idealuri fundamentale este absolut necesara pentru stabilirea compatibilitatii sexuale care va duce la cresterea intensitatii relatiei.

Ce influenteaza compatibiliatea sexuala

Cuplurile pot ajunge la incompatibilitate sexuala din cauza unor cauze legate de chimia emotionala care afecteaza negativ nivelul de interes fata de intimitatea in cuplu. In acest sens, daca partenerii doresc sa poata stabili o relatie sexuala armonioasa, trebuie sa lucreze la diferentele existente, dra si la problemele emotionale pe care le intampina in viata de zi cu zi.

O alta cauza a incompatibilitatii este legata de dezechilibru frecventei sexuale specifica fiecarui partener, acesta aparand atunci cand un partener doreste mai mult sex decat celalalt. Concentrandu-se pe consolidarea sentimentelor care promoveaza afectiunea, partenerul care doreste mai mult sex poate contribui la cultivarea atractiei sexuale a partenerului care nu doreste la fel de mult sex, astfel putandu-se gestiona mult mai usor preocuparile legate de disparitia libidoului.

Pe de alta parte, daca sexul este de calitate, este posibil ca partenerul care doreste mai mult sex sa reuseasca in mod firesc ca in timp sa reduca frecventa actelor sexuale. In acest sens, o vizita la un Sex Shop si o mica investitie pot fi de un mare ajutor. De asemenea, gasiti o varietate de oferte de sexshop pentru a gasi cele mai bune jucarii sexuale pentru nevoile dvs.

Lipsa conectarii emotionale poate duce in timp la pierderea frumusetii si puritatii sexului, iar cuplurile care inteleg acest lucru si lucreaza constant la mentinerea unei relatii armonioase si frumoase si la pastrarea calitatii actului sexual, au sanse mai mari pentru o viata sexuala armonioasa si, in consecinta, sunt mult mai susceptibili pentru o relatie de lunga durata.

Ce este compatibilitatea sexuala

Compatibilitatea sexuala este capacitatea ambilor parteneri de a-si intelege si a-si satisface reciproc pasiunile, dorintele, necesitatile intime, toate acestea oferind o cale foarte buna pentru realizarea unei conexiuni mentale, emotioanale si fizice plina de satisfactii si armonie.

Compatibilitatea sexuala a partenerilor este conditionata de abilitatea fiecaruia de a se adapta la diferentele existente, de capacitatea de a accepta dar si de a discuta deschis despre posibilele probleme si de a gasi solutii benefice pentru ambele parti. Astfel, compatibilitatea sexuala incepe prin a dezvolta un nivel de confort care sa permita ambilor parteneri sa discute deschis si fara retineri despre preferintele si fanteziile lor sexuale, dar si despre ce se poate face pentru a le implini si a construi o relatie romantica implinita si echilibrata.

Altfel spus, compatibilitatea sexuala contribuie considerabil la cresterea nivelului de comunicare si, reciproc: ea este direct influentata de capacitatea de comunicare a partenerilor!

Suntem sau nu compatibili?

Cand vine vorba despre sex, nici un cuplu nu va fi 100% compatibil! Daca nevoile sexuale ale partenerilor nu coincid, inseamna ca ei au o problema in acest sector. Insa, In loc sa se descurajeze si sa inchida subiectul, ei pot privi situatia ca pe o buna ocazie pentru a vorbi deschis despre dorintele si preferintele lor. Astfel, daca cei doi au ajuns la un nivel de comunicare foarte avansat si si-au impartasit reciproc cele mai intime si ascunse fantezii si dorinte, exista sanse mari ca in timp, cu multa disponibilitate, reciprocitate, atentie, delicatete si rabdare, cei doi sa isi creasca considerabil nivelul de compatibilitate sexuala.