Blonde si treizeci si ceva de ani. Una este fiica unui fost presedinte si a unui fost senator si fost secretar de stat, a fost studenta la doua dintre cele mai bune universitati din Statele Unite (Stanford si Columbia), si a studiat pentru un doctorat la Oxford. Cealalta provine dintr-o familie de miliardari, absolventi de onoare de la Universitatea din Pennsylvania.

Aceste doua prietene, din familii rivale, au devenit piloni fundamentali ai parintilor lor in cursa pentru Casa Alba. Ivanka Trump si Chelsea Clinton adauga o nota de farmec unei campanii prezidentiale demne de un scenariu de film.

Ambele apartin cercului celor mai bogati si faimosi din Manhattan. Obisnuiti in copilarie sa fie pe buzele tuturor din cauza carierei parintilor si a scandalurilor extraconjugale. Ei au mostenit mult mai mult decat un nume de familie. Ambii lucreaza la organizatiile parintilor lor, Chelsea la Clinton Foundation si Ivanka la Trump Organization.

Au fost mame aproape in acelasi timp in 2016: Chelsea a celui de-al doilea copil si Ivanka a celui de-al treilea. Ambii sunt casatoriti cu evrei instariti in nunti care au facut copertile celor mai importante reviste si ziare din tara. Ambele au ales chiar pentru ocazie rochii de la celebra Vera Wang.

Sunt si prieteni. Mai degraba, cei mai buni prieteni. Ivanka Trump si Chelsea Clinton s-au cunoscut pentru ca sotii lor se inteleg foarte bine.

Dar nu au fost vazuti impreuna in public de luni de zile. Le-a afectat campania prezidentiala a parintilor respectivi prietenia?

Atat Donald Trump, cat si Hillary Clinton au avut acuzatii si cuvinte puternice pentru adversarul lor.

Va triumfa prietenia asupra politicii? Asta ramane de vazut si depinde de cine intrebi.

„Sunt prieten foarte apropiat cu Ivanka. O ador si cred ca prietenia depaseste intotdeauna politica si asa ar trebui sa fie”, a spus Chelsea Clinton.

Ivanka, la randul ei, a declarat: „Ca fiice, ne iubim parintii si acesta este marele egalizator si un punct comun. Sunt foarte mandru de tatal meu. Sunt uimit si cu adevarat socat de tot ceea ce a realizat de-a lungul vietii. Dar dupa cum stiti, ultimele 10 luni au fost la un nivel complet diferit. Cred ca ea ar spune acelasi lucru despre mama ei si cu siguranta am impartasi asta, cred.”

Desi Chelsea pare sa fie mai pozitiva decat Ivanka in ceea ce priveste momentul prieteniei lor, Vanity Fair a declarat in martie ca cei doi au ales sa-si „inghete” relatia in timpul campaniilor politice.

„Consilieri” prezidentiali

Ivanka si Chelsea sunt mari consilieri si aliati pentru parintii lor candidati. Nu doar le asculta, ci le acorda atentie. In timp ce Ivanka si sotul ei au insistat pentru plecarea managerului de campanie Corey Lewandoski, Chelsea a raspuns public anumitor atacuri ale lui Bernie Sanders in timpul cursei.

De fapt, ambele ar putea ocupa anumite roluri de prima doamna: Chelsea pentru ca cu un prim domn pentru prima data in Statele Unite, va fi esential sa aiba acel rol secundar feminin obisnuit, iar Ivanka pentru ca mama ei vitrega pare sa fie mai geloasa pe ea. confidentialitate si pare sa fie mai ocupat cu cresterea celui mai tanar dintre Trump.

La Cleveland, Ivanka a vorbit despre importanta ca femeile sa primeasca salariu egal pentru munca egala, ceva care pare sa fie extras mai mult din discursul lui Hillary Clinton decat din ceea ce a spus anterior Donald Trump.

Chelsea are un trio de diplome academice la credit; este o experta in politici de sanatate si pare putin mai inconfortabila fiind in centrul atentiei media, pe care Ivanka pare sa o iubeasca.

Cand Chelsea Clinton si-a sustinut joi discursul pe scena Conventiei Democrate pentru a-si prezenta mama, ea a fost inevitabil comparata cu prietena ei Ivanka Trump, care a primit ovatie in picioare saptamana trecuta la Conventia Republicana. Eleganta, frumusetea si inteligenta ei nu au lasat pe nimeni indiferent, pur si simplu a captivat si Twitter s-a asigurat ca noi stim despre asta.

Care dintre cele doua va ramane in istorie?

Indiferent ce a gatit Chelsea Clinton, dupa parada vedetelor si aliatilor politici a mamei sale, nu a mers prost. Pe de alta parte, Donald Trump depinde mai mult de fiica sa cea mare, ca de intreaga sa familie.

De fapt, campania lui a fost o afacere de familie de la inceput. Desi Ivanka a fost din punct de vedere istoric favorita, Donald Jr., Eric si Tiffany atrag atentia tinerei circumscriptii si ajuta la ascunderea deficientelor tatalui lor. Pe de alta parte, Chelsea nu poarta povara de a fi nevoita sa curete imaginea mamei sale.

Pana la moarte cu parintii lor

Ambele femei vor face tot ce este necesar pentru a-si ajuta parintii sa intre la Casa Alba.

In timp ce se asteapta ca Ivanka Trump sa se concentreze pe femeile fermecatoare si sa-si intareasca sprijinul tatalui ei unul pentru celalalt, Chelsea Clinton a facut o treaba buna umanizandu-si mama.

Indiferent de rolul pe care il are fiecare in campanie, dupa ianuarie cand urmatorul presedinte va prelua mandatul, este greu de imaginat ca vreunul dintre ei ar respinge orice sarcina pe care parintii le-au incredintat-o.

Cand focul incrucisat al acestei campanii prezidentiale se va termina, nu exista nicio indoiala ca Donald Trump si Hillary Clinton vor incerca sa nu se mai intalneasca, dar fiicele lor blonde de 30 de ani vor fi usurate sa fie din nou prietene.