Maria Apostol, Marketing & Corporate Affairs Director la PRO TV, este o prezenta neconventionala, al carei stil surprinde prin asocieri neasteptate de piese avangardiste si elemente traditionale romanesti.

Despre

Mi-am dorit dintotdeauna sa lucrez in comunicare. Daca le intrebi pe Neti si pe Elena (Lasconi, n.red.) iti vor spune ca este ceva firesc, din cauza unor stele asezate exact asa cum trebuie si din cauza numarului 3 care imi guverneaza existenta. Se pare ca si daca as fi vrut sa fac altceva, as fi ajuns tot aici. Dincolo de asta a fost si o decizie rationala.

In liceu ma visam „jurnalistul BBC” si ma intrebam care tip de abordare jurnalistica e corecta: cea participativa sau cea in care relatezi onest ceea ce vezi, fara sa intervii in niciun fel in realitate. La 19 ani am inceput sa lucrez la Mediafax. Eram reporter acreditat la Senat. Fiecare zi in care mergeam in redactie sau la Senat era ca un dus rece.

Am ajuns sa fac ceea ce fac astazi pentru ca sunt foarte norocoasa. S-a intamplat sa fiu la locul potrivit intr-un moment in care PRO TV recruta o noua echipa de PR. Asta se intampla in urma cu aproape 13 ani. Reperele mele in comunicare sunt un antropolog – Helen Fisher, un speachwriter  – Jon Favreau si doi regizori de geniu – Francis Ford Coppola si Woody Allen.

Inspiratie

Cea mai mare temere a mea este ca intr-o zi ma voi trezi fara inspiratie. Poate din acest motiv ma uit mereu in jur si studiez cu atentie oamenii. Oamenii sunt cea mai interesanta sursa de inspiratie si informatie, fiecare dintre ei este un mic bulgare de energie, pozitiva sau negativa, si interactiunea cu oamenii este un proces de validare a unor valori comune si de autovalidare. Copiii mi se par fascinanti. Copilaria este libertatea suprema pentru ca este lipsita de autocenzura despre care cred ca este cea mai oribila forma de cenzura.

Accesorii

Palarii, palarii, palarii, cateva inele si cateva coliere supradimensionate.

Stil personal

Habar nu am cum as putea sa-l definesc. Probabil cel mai cinstit ar fi sa spun ca am sansa sa fiu ceea ce vreau sa fiu si ca stilul meu personal e guvernat de constanta „ma imbrac cum am chef”. Sunt un fel de tomboy si femme enfant, ambele putin interpretate, in sensul in care ador pantofii cu toc, deci ii port aproape in fiecare zi.

Piese indispensabile

Nimic nu e indispensabil. Noi traim cu obsesia must have-ului pentru ca traim intr-o cultura care ne impinge sa ne raportam la lucruri si la mancare ca la niste valori inestimabile.

Recomandari de shopping

eBay! E noua mea pasiune. Datorita crizei – probabil acesta este unul dintre putinele contexte in care putem pune datorita in fata cuvantului criza -, ceea ce fashionistele numescmust-have devine extrem de accesibil, iar locul ideal in care poti gasi aceste lucruri este eBay.

Produse de beauty

Depinde cu cine vorbesc. Ma sfatuiesc, de obicei, cu prietenele mele mai pasionate de domeniu. Eu nu am rabdare sa vad daca un produs functioneaza sau nu, astfel incat sunt dispusa sa le schimb permanent. Sunt o victima a campaniilor de marketing care iti promit ca vei fi Ileana Cosanzeana dupa ce te dai de trei ori cu o crema. Cand imi dau seama ca raman tot ratusca cea urata, ma las sedusa de urmatoarea campanie.

Spatiul de locuit

Nu am simtul proprietatii. Visul meu este sa locuiesc intr-un hotel. Pentru ca acesta este un scenariu imposibil, am fost obligata de-a lungul anilor sa personalizez diverse spatii. In ultimii ani imi plac din ce in ce mai mult spatiile feminine, cu perdele laptoase, lumina difuza si covoare moi. Cred ca unul dintre cele mai importante elemente dintr-o casa este lumina. Cei mai inspirati light designers sunt cei care lucreaza in teatru. Ei sunt obligati sa defineasca spatiul si elementele fundamentale ale decorului intr-un sens dramaturgic dictat de regizor. In acelasi fel trebuie tratat si spatiul in care traim: trebuie sa fie intim, sa ne reprezinte, sa puna in valoare lucrurile care ne sunt dragi si care ne reprezinta, sa sustina dramaturgia propriei noastre existente.

Destinatii de vacanta: New York.

De citit acum: Aschia nu sare departe de trunchi – Joe-Ann Benoit

Playlist-ul momentului: Paolo Nutini, Bruno Mars, Pink Martini.

Going out: Imi place sa ies in locurile in care sunt prietenii mei sau in care pot sa intalnesc oameni interesanti. Restaurante: Charmedin Bucuresti, Kong din Paris, Sketch din Londra, Risacca din Milano, Aquagrill din New York. Magazine: Dover Street Market in Londra, Sandrine Philippe in Paris, A piedi nudi nel parco in Florenta.

Proiecte speciale

Lucrez la un proiect interesant impreuna cu prietena mea, Adelina Chivu. Va vom povesti despre el peste cateva luni.

Pasiuni aparte

Colectionez cutii muzicale si investesc restul timpului care imi mai ramane dupa job in oameni speciali. Din pacate nu am suficient timp pentru aceasta pasiune.