Romii din Arges vor protesta vineri in fata Consiliului Judetean Arges pentru a-si cere drepturile. 1000 de tigani se vor aduna in Piata Vasile Milea pentru a cere Consiliului Judetean suma de trei milioane de lei, plus dobanzile afe­rente, bani pe care Consiliul Judetean ii datoreaza romilor din Costesti. In urma cu ceva timp tiganii din Costesti s-au apucat si au sapat santuri pe ruta Barla-Mirosi, cerand bani pentru munca depusa Consiliului Judetean Arges.

Pe de o parte, reprezentantii institutiei judetene spun ca intre res­pectiva firma si CJ  nu a fost incheiat nici un protocol si nici vreo intelegere in ceea ce priveste sapatul santurilor prin judet. De cealalta parte, SC Avesta Impex SRL din Costesti, implicit regele Stanescu, spune ca s-au inteles cu CJ-ul ca santurile care urmau sa fie sapate de ei sa fie si platite. La finalul lucrarilor se pare ca romii nu au mai primit nici un ban.

Romii au castigat procesul cu CJ-ulCu ceva timp in urma SC Avesta Impex SRL a intentat proces Regiei Autonome de Drumuri Judetene Arges, subordonata direct Consiliului Judetean Arges, proces pe care romii l-au si castigat, urmand ca acestia sa primeasca suma de trei milioane de lei, plus dobanzile aferente. In res­pectivul litigiu, Marius Stanescu, ca reprezentant al firmei, a invocat un contract incheiat in anul 2011 cu Regia de Drumuri, a carui legalitate a fost recunoscuta de judecatori, iar ca atare, s-a luat hotararea ca CJ-ul e bun de plata in aceasta situatie.

Cu toate acestea, romii nu au primit nici un ban, motiv pentru care vineri oamenii vor iesi intr-un numar destul de mare in Piata Vasile Milea si isi vor cere drepturile. „Ne vrem banii de la Consiliul Judetean si de la Regia Autonoma de Drumuri Judetene Arges. Avem un proces castigat, asa ca ne cerem drepturile. Pana in acest moment nu am vazut nici un ban din cei care ni se datoreaza. Asa ca cei care vor sa ni se alature vineri intre orele 11-16 sunt asteptati in Piata Vasile Milea. Vreau sa multumesc primarului pentru ca ne-a oferit aprobarea pentru a protesta”, spune regele Dan Danut Stanescu.

Sursa:

Write comment