Majoritateatarilor au restrictii de calatorie intr-o incercare de a controla raspandireaCOVID-19. Insa, lucrurile incep sa se schimbe in bine si acest lucru nu poatedecat sa ne bucure foarte mult. Cele mai recente modificari mari includ:

Germania permitecalatoriile, indiferent de tara, deoarece lista cu risc ridicat este abrogatadin 3 martie.

Austria ridicatoate restrictiile Covid-19 interne din 5 martie, cu exceptia mastilor care trebuiepurtate in transportul public si in magazine.

Cetatenii rusinevaccinati care sosesc in Ucraina trebuie sa fie in carantina timp de 14 zilesi nu au voie sa paraseasca carantina mai devreme.

Islanda aridicat toate restrictiile, astfel incat toti calatorii pot intra in taraindiferent de statutul de vaccinare.

Albania

MasurileCOVID-19 raman in vigoare, incluzand restrictiile pe timp de noapte de la 11:00la 6am, si mastile de fata obligatorii in interior si pe transportul public. Toategranitele sunt deschise si nu exista o miscare restransa in jurul tarii.

Andorra

Accesul laAndorra necesita trecerea fie prin Spania, fie Franta, deci verificati sirestrictiile de calatorie in aceste zone inainte de a va planifica calatoria. Calatoriaspre si din tara este deschisa, dar mastile sunt inca necesare in spatiileinterioare. Andorra solicita, de asemenea, ca distantarea sociala sa fierespectata.

Calatorii careintentioneaza sa ramana in Andorra pentru mai mult de trei nopti trebuie saprezinte un certificat de vaccinare, un rezultat negativ PCR sau un rezultat altestului sau o dovada ca s-au recuperat de COVID-19.

Austria

Pentru a intrain Austria, trebuie sa detii unul dintre cele trei documente – un test PCRnegativ nu mai vechi de 72 de ore, un certificat de vaccin sau o dovada ainfectiei din trecut. Cu toate acestea, numai dovada vaccinarii sau a infectieidin trecut va fi acceptata pentru a accesa orice tip de cazare, restaurante,baruri, cluburi de noapte si teatre. Un test negativ COVID-19 nu va fisuficient. Barurile si cluburile au fost redeschise la 5 martie. Toaterestrictiile din Covid-19 interne au fost ridicate pe 5 martie.

Belarus

Calatoria inBelarus ar trebui evitata, datorita riscului de aplicare arbitrara a legilorlocale si a conflictului armat dintre Rusia si Ucraina. Este inca posibil sa secalatoreasca in Belarus cu avionul, sub anumite restrictii, dar calatoria deteren pentru petrecere a timpului liber este in prezent interzisa.

Belgia

Conectat lacertificatul de covid digital al UE (EUDCC), care permite calatoriile fararestrictie in toate tarile UE si SEE dupa dovada vaccinarii si a unui test decovid negativ.

Autoritatilebelgiene au relaxat restrictiile interne Covid-19 din 7 martie. Nimeni nu vatrebui sa prezinte un certificat de covid valabil atunci cand se va accesa barurile,restaurantele si cafenelele. Toata lumea care intra in tara trebuie sacompleteze un formular de localizare de pasageri, cu exceptia cazului in carestai in Belgia timp de mai putin de 48 de ore.

Regulile detestare si carantina variaza in functie de locul in care calatoriti, unde atifost in ultimele 14 zile si starea de vaccinare. Site-ul oficial al Guvernuluieste cea mai buna sursa de informatii privind regulile Belgiei. Mastile nu maisunt necesare in aer liber, ci raman obligatorii in spatii interioare, cum arfi magazine, locuri de cult si transport public.