Pe 1 iulie, iubitorii de spectaculos au avut ocazia sa vada cea de-a treia parte a franciziei “Transformers”. Prima impresie la iesirea din cinematograf: A meritat!

Vazut in cele mai bune conditii in cinematograful IMAX, Transformers 3 are momente in care-ti ia pur si simplu rasuflarea. 3D-ul arata excelent, iar Michael Bay da dovada ca stapaneste cat se poate de bine tehnologia.

Daca la Transformers: Revenge of the Fallen stilul de montaj extrem de alert al lui Bay putea sa devina obositor, Transformers 3 rezolva aceasta problema pentru a se adapta la filmarea 3D mai greoaie, dar prin nimic mai putin spectaculoasa.

In ceea ce priveste povestea, marele avantaj al celei de-a treia parti este modul inspirat in care imbina istoria fictiva a Transformerilor cu foarte familiara istorie a umanitatii. Conform scenaristilor, misiunea Apollo 11 nu a avut scopul ca americanii sa fie primii oameni care pun piciorul pe Luna, ci trebuia sa exploreze si ramasitele unei misterioase nave extraterestre. De asemenea, in maruntaiele Cernobalului se ascunde un alt reprezentant letal al masinilor dotate cu inteligenta.

Te-am facut curois? Atunci poti urmari mai jos trailerul oficial al filmului “Transformers: Dark of the moon”.

Mai mult, as putea spune ca cea de-a treia parte a filmului, “Transformers: Dark of the Moon”, a reusit sa impuste doi iepuri dintr-o lovitura. Pe langa impresiile numa’ bune ale criticilor, lungmetrajul a batut toate recordurile in box-office. Mai exact, incasarile din primele zile pe marile ecrane de pe teritoriul american au ajuns la 97 de milioane de dolari.

Astfel, lungmetrajul a reusit sa depaseasca incasarile pe care le-a intregistrat cea de-a patra parte a trilogiei “Piratii din Caraibe”, care, in primul week-end de lansare, a avut 90, 2 milioane de dolari si a capatat titlul de cel mai profitabil debut al anului.

Intre timp, insa, lucrurile s-au schimbat si, asa cum rar se intampla in cazul celei de-a treia parti a unei francize, “Transformers: Dark of the Moon” s-a ridicat deasupra predecesoarelor sale. In plus, criticii si publicul le-au dat dreptate lui Michael Bay si Shia LaBeof, ale caror declaratii anterioare promiteau cel mai bun film al seriei.

Pe de alta parte, la nivelul incasarilor la lansare in toata lumea, cea de-a treia parte a seriei Transformers se situeaza pe locul trei, cu incasari de 372 de milioane de dolari. Locul unu este ocupat de “Harry Potter and the Half-Blood Prince”, cu 394 de milioane, urmat indeaproape de filmul “Spider-Man 3″, incasari de 382 de milioane de dolari.

Tie cat de mult ti-a placut francizia “Transformers”?