Diţu este piteşteanul care reprezintă o nouă dovadă în cazurile de abuz marca Eugen Fieraru. Omul se află doar la un pas de a-şi pierde apartamentul într-o cauză care încă se află pe rolul instenţelor de judecată. Este ilegal din punct de vedere juridic ca bunul unei persoane să fie scoase la licitaţie în condiţiile în care există o contestaţie la executare care nu este definitivată.

S-a stabilit ziua licitaţiei

Despre cazul lui Ilie Diţu noi am mai scris cu doar câteva săptămâni în urmă, moment în care vă prezentam povestea în detaliu. Pe scurt, reamintim că piteşteanul se află în conflict cu administratora blocului în care locuieşte de-o viaţă. Ioana Spătaru îi impută acestuia neplata întreţinerii pe o perioadă de câţiva ani. iar la acestea a mai adăugat şi penalităţi. Problema este că Ilie Diţu nu este un rău platnic, omul achitându-se de obligaţii prin mandat poştală, o formulă de plată vizavi de care femeia în cauză, adică Ioana Spătaru, nu a vrut să ţină cont. S-a ajuns în instanţă cu un număr foarte mare de dosare, în ultimă fază solicitându-se executarea silită a locatarului Diţu. Şi chiar asta s-a întâmplat! Executorul Eugen Fieraru a stabilit ca pentru ziua de 3.05.2011 să fie scos la licitaţie apartamentul omului, în vederea recuperării unui debit de aproximativ 6.000 de lei. Culmea ironiei! Imobilul este scos la vânzare contra sumei de 101.801 lei.

„Eu ştiu că nu am datorii”

Este incredibil ceea ce se întâmplă, mai ales că Ilie Diţu aşteaptă, în momentul de faţă, ca în decursul lunii aprilie instanţa să se pronunţe cu privire la suspendarea executării silite. Şi asta pentru că există documente justificative care confirmă faptul că omul s-a achitat de obligaţii. „Eu nu vreau decât să stabilească instanţa dacă mai am sau nu de dat bani. Dacă mai am restanţe, le plătesc, dar eu ştiu că nu am. Trebuie făcut ceva în sensul acesta… Este incredibil ceea ce se întâmplă” declară Ilie Diţu cu lacrimi în ochi. Într-adevăr, este strigător la cer, pentru că în mod normal, câtă vreme se contestă o executare, aceasta nu poat efi pusă în aplicare. Teoretic… însă piteştenii sunt obişnuiţi cu practicile executorului Eugen Fieraru, aşa că pentru mulţi nu este de mirare că a recurs la scoaterea unui imobil la vânzare pentru o restanţă la întreţinere în valoare de aproximativ 2.200 lei, penalităţi de 1.900 lei şi cheltuieli de judecată care se ridică la aproape 1.800 lei.

Adminsitratorei i s-a retras atestatul

Partea interesantă este că în războiul pe care îl duce cu administratora Ioana Spătaru, piteşteanul nostrau nu a stat cu mâinile în sân şi a descoperit că femeia din cauza căreia este posibil să îşi piardă casa, a  profesat până în 2009 fără atestat. Conform adresei pe care piteşteanul a primit-o de la Primăria Piteşti, Ioana Spătaru a obţinut nota 7,02 la examenul de atestare, dar datorită existenţei stărilor conflictuale în asociaţie, nu i s-a eliberat certificatul. Mai mult, în data de 27.102010, Primăria Piteşti a  dispus retragerea atestatului de adminsitrator al Ioanei Spătaru, act care certifică faptul că aceasta a generat o stare conflictuală în interiorul asociaţiei.