Prima TV a gazduit, in cateva weekend-uri, un reality show realizat pe parcursul selectiei Elite Model Look, la care au participat, cum era de asteptat, o multime de tinere din toata tara.
 
Din juriu, faceau parte, printre altii, si Andreea Raicu si Razvan Ciobanu, prieteni la catarama, de altfel. Daca Ciobanu s-a limitat (si bine a facut) sa le vorbeasca tinerelor aspirante la cariera de model aproape parinteste, Andreea insa si-a luat mai mult decat in serios job-ul, transformandu-se din persoana fermecatoare pe care o stie toata lumea intr-un soi de Big Mama autohtona. Respectiv, fetisoarele, cu varste cuprinse intre 14 si 20 de ani, intrau timide pe usa, speriate si pentru ca de felul cum vorbeau si mergeau depindea accesul in finala, dar si de faptul ca erau filmate. Asa ca se lipeau de perete si asteptau sa li se spuna ce au de facut.
 
Andreea Raicu era zambareata, nimic de spus, insa se incapatana sa le puna o intrebare absolut tampa: de ce vrei sa devii model?, iar nici unul din raspunsuri nu a multumit-o. Nu stiu la ce fel de vorbe se astepta din partea fetelor. Ele spuneau, desigur, ca din copilarie au visat la asta, ca le plac hainele frumoase, ca le place sa calatoreasca, cert este ca Andreea isi stramba fata dezamagitor si ii spunea soptit lui Ciobanu ca este dezamagita de ele. Tare as vrea sa stiu ce a zis ea insasi cand s-a inscris la Elite Model Look, probabil niste vorbe serbede, printre care se numara si oportunitate, cuvant care, se pare, ii place mult vedetei de la Prima TV. Ce alte satisfactii, oare, iti aduce cariera de model? Asculti oare mai mult Bach?  Citesti mai mult Dostoievski? Aaa, poate ca ai mai multe ocazii sa cunosti fotbalisti bogati, dar cu siguranta nu asta era raspunsul asteptat.
 
Ei bine, chinul pentru fete nu se oprea aici, pentru ca Andreea le intreba apoi ce inaltime au, apoi se ridica de la masa, se ducea leganandu-si duios soldurile spre ele si le masura ea insasi. Pe cele care erau suficient de inalte incat sa nu mai necesite vreo masuratoare, le intreba de greutate, neuitand sa mentioneze ca fetele din ziua de azi sunt nepasatoare si ca ea a refuzat sa prezinte creatiile nu stiu carui creator pentru ca se ingrasase doua kilograme si ca, alta data, de Revelion, urmarind niste superbe manechine pe podium, a renuntat complet la bunatatile din farfurie.
 
Acum, ce sa ne mai miram, se stie dintotdeauna ca manechinele sunt mai degraba frumoase, insa nu ma asteptam ca Andreea Raicu sa nu fi depasit stadiul de model, poate si pentru ca infatisarea este principalul ei atu in cariera de televiziune. Exista destule scandaluri peste hotare in legatura cu manechinele impinse spre anorexie de tot felul de binevoitoare cu experienta in domeniu. A fost nevoie sa moara trei fete model, dintre care una a fost dusa la morga direct de pe podium, pentru ca, in sfarsit, sa fie luate masuri si sa le fie interzis tinerelor prea slabe sa urce pe cat-walk.
 
Andreea noastra, insa, n-are de unde sa stie ca poate crea o adevarata psihoza in randul fetelor aflate la varsta adolescentei si dornice sa arate cat mai bine, pentru ca a fost model. Si nici nu pare sa constientizeze ca vorbele aruncate cu atata usurinta unor tinere a caror singura vina era ca nu sunt slabe moarte, le poate aduce grave complexe de inferioritate, mai ales ca show-ul a fost televizat si cu siguranta a fost urmarit de prieteni, colegi, parinti si rude. Cum spuneam, insa, Andreea e doar un fost model, n-a facut-o cu rautate.