Masca cu drojdie si bere este potrivita pentru toate tipurile de piele. Datorita ingredientelor sale, ne ofera fermitate si ajuta la purificarea toxinelor si la reducerea excesului de sebum. Ce alte masti naturale putem face acasa?

Pielea care sufera de acnee necesita ingrijire specifica pentru a elimina excesul de sebum si celulele moarte si toxinele din piele. Au nevoie si de produse care purifica si dezinfecteaza; aici oferim cateva optiuni naturale de masti anti-acnee.

In acest articol,  va impartasim patru masti de fata fantastice pe care le puteti pregati acasa, intr-un mod simplu si cu ingrediente total naturale. Uita de produsele chimice, care sunt prea agresive pe termen lung, si descopera marile beneficii ale acestor ingrediente.

Cum functioneaza mastile pentru acnee?

Mastile naturale pentru acnee trebuie aplicate o data pe saptamana. Daca avem tenul foarte gras, le putem aplica chiar si de doua ori. Procedura este urmatoarea:

  • Spalati-va bine fata si exfoliati usor cu putina sare sau zahar, masand pielea in cercuri. Trebuie sa insisti asupra zonelor cele mai grase si sa eviti sa zgarii pielea acolo unde este acnee.
  • Clatiti pielea cu apa si uscati-o bine.
  • Aplicati masca evitand zona conturul ochilor si lasati-o sa actioneze timp de 20 de minute.
  • Apoi, spala si usuca fata  si aplica imediat o lotiune hidratanta non-grasa. Putem folosi, de exemplu, ulei de jojoba sau ulei de cocos; Desi au o textura uleioasa, sunt cele mai putin grase pe care le putem gasi.
  • Daca pielea este excesiv de grasa,  se poate aplica putina aloe vera naturala.

1. Masca cu aloe vera si lamaie

Aloe vera este o planta bine cunoscuta pentru proprietatile sale de hidratare si vindecare. Gelul sau este de obicei vandut in farmacii si plante medicinale, dar intotdeauna este mai bine sa aveti planta acasa; astfel, il putem obtine direct prin taierea uneia dintre frunzele sale atunci cand avem nevoie.

Pentru a o folosi, trebuie sa curatati penca si sa extrageti masa gelatinoasa.  Acesta trebuie spalat foarte bine pentru a curata alte substante iritante care se afla intre penca si gel. In aceasta masca anti-acnee vom folosi si lamaie, deoarece are o mare putere de curatare, purificare si eliminare a excesului de ulei.

Pregatirea consta din urmatoarele etape:

  • Amesteca gelul natural de aloe vera cu suc de lamaie:  Putem folosi si coaja rasa daca lamaia este organica.
  • Bateti bine ingredientele:  adaugati mai mult suc de lamaie sau mai multa aloe pana obtineti consistenta potrivita pentru masca.

2. Argila verde

Argila este un remediu folosit din cele mai vechi timpuri pentru a extrage toxinele din organism si, in acelasi timp, pentru a furniza minerale. Il putem folosi atat in cosmetica cat si in sanatate pentru a calma durerea si inflamatia.

Inainte, lutul era folosit direct, deoarece era curat; totusi, astazi va recomandam sa-l cumparati de la orice fitoterapie sau parafarmacie.

Dupa cum am mentionat anterior, argila este foarte eficienta in combaterea acneei; Ne ajuta sa extragem substantele nocive care provoaca acnee si, de asemenea, reduce inflamatia. Pentru a-l folosi, urmati acesti pasi:

  • Amestecam pudra de argila verde cu apa calduta:  O vom adauga putin cate putin, pana obtinem o textura tartinabila care nu se scurge usor.
  • Folositi ustensile din sticla, lemn sau ceramica: plasticul si metalul trebuie evitate.

3. Iaurt si arbore de ceai

Aceasta masca este ideala pentru tenul mixt sau gras cu impuritati sau acnee, datorita proprietatilor celor doua ingrediente ale sale. Iaurtul hidrateaza pielea fara a adauga grasime, motiv pentru care este ideal pentru a nu usca pielea mixta si, de asemenea, pentru a improspata pielea pe vreme calda.

Pe de alta parte, uleiul esential de arbore de ceai a fost recomandat in ultimele decenii pentru a combate tot felul de infectii. Proportiile pentru aceasta masca vor fi de 15 picaturi de ulei esential pentru fiecare iaurt natural, fara zahar, indulcitori sau coloranti.

4. Drojdie de bere si albus de ou

Aceasta optiune curioasa din cadrul mastilor anti-acnee  combina virtutile a doua alimente foarte benefice pentru toate tipurile de piele, in special pentru cele care au tendinta de a acumula grasime.

Drojdia de bere ne ajuta sa purificam toxinele care se acumuleaza in piele si este bogata in minerale precum siliciul, esentiale pentru un ten tanar si ferm. La randul sau, albusul ofera fermitate si reduce excesul de sebum.

Pentru a o pregati, trebuie doar sa amesteci ambele ingrediente pana cand obtii textura potrivita. Galbenusul de ou nu este folosit in acest caz, dar subliniem ca utilizarea lui intr-o masca este ideala pentru pielea uscata.

Prin aplicarea acestor masti anti-acnee, in scurt timp vei realiza schimbari radicale in pielea afectata. Pe langa faptul ca sunt solutii naturale, sunt ieftine si usor de aplicat!