Pretul celei mai populare criptomonede, bitcoin, a crescut pentru prima data la peste 41.000 de dolari vineri, la o zi dupa ce a atins nivelul psihologic de 40.000 de dolari.

Potrivit site-ului web CoinMarketCap, care calculeaza media de peste 20 de schimburi, criptomoneda se tranzactiona la 40.612 USD pana la 10:56 GMT, dupa ce a adunat aproape 10%.

Pe Binance, cel mai mare schimb de criptomonede din punct de vedere al volumului de tranzactionare, bitcoin a tranzactionat la un moment dat la 41 057.

In 2017, Bitcoin a zguduit piata atingand un varf neprevazut de 19.783 dolari. Acest lucru a facut ca atat profesionistii, cat si amatorii sa fie atenti si sa inceapa sa ia in serios criptomonedele.

Visul nu a durat mult. Bitcoin a fost inca un activ extrem de volatil, iar moneda s-a prabusit spectaculos la scurt timp dupa aceea. A pierdut 25% din valoare intr-o singura zi si pana la sfarsitul anului 2018 era evaluat sub 4.000 USD. Nu a lipsit scepticismul financiar cu privire la viitorul sau.

Insa Bitcoin a valorat doar sute in 2016 si doar centi in 2008. In ciuda caderii sale colosale, s-a stabilizat la un pret care ar face totusi adoptatorii timpurii profituri incredibile.

Cu optsprezece zile inainte de cea de-a treia aniversare a maximului sau anterior, Bitcoin a atins o valoare de 19 857,03 dolari. A inceput anul in jurul valorii de 7100 de dolari si, pana in octombrie, prezenta deja un an uimitor de profitabil.

Interesul reinnoit se declansa, iar expertii financiari incepusera sa faca predictii uimitoare de la sfarsitul primaverii. Pana in vara, a devenit clar ca cripto si moneda digitala vor avea un rol imens de jucat in noua economie globala.

BTC a inceput noiembrie la 14.000 de dolari si l-a incheiat cu o explozie. Varful de luni a fost urmat de o devalorizare asteptata. Pana joi, tranzactionarea a scazut usor, cu date de schimb care aratau doar 990 milioane dolari in tranzactii fata de media de miercuri de 1,3 dolari si media de noiembrie de 1,5 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, de aceasta data oamenii nu se asteapta la un accident. De fapt, atat investitorii entuziasti, cat si cei prudenti prezic castiguri semnificative pentru Bitcoin in urmatorii doi ani.

Un activ volatil

Estimarile variaza extrem de mult in ceea ce priveste locul in care va ateriza pretul Bitcoin. Unii spun ca s-ar putea ajunge la 60.000 de dolari pana anul viitor, altii cred ca ar putea chiar sa rupa 100.000 de dolari.

Dar propriul lui Finixio, Adam Grunwerg, avertizeaza ca Bitcoin este inca un activ foarte volatil, care probabil va continua sa experimenteze fluxuri si refluxuri. In anul urmator am putut vedea fluctuatii de pana la 20-30% in valoarea BTC. ” Ca partener care a tranzactionat cresterea, scaderea si cresterea monedei de-a lungul mai multor ani, el are experienta de a sustine acest lucru.

Cu toate acestea, expertul in tranzactionare criptografica Adam este in mare masura optimist cu privire la viitor „Aceste fluctuatii nu vor fi suficiente pentru a o incetini. Bitcoin va sparge probabil 50.000 de dolari in 2021. ”

Tendinta pietei este clara. In ciuda variabilitatii Bitcoin, noile cicluri ale taurului vad ca maximele cresc si minimile devin mai mari. Aceasta inseamna ca Bitcoin continua sa bata recordurile sale anterioare si sa se stabilizeze la preturi mai mari dupa scaderea sa.