Esti sigur ca e-commerce-ul tau ofera la prima vedere increderea si securitatea de care are nevoie un utilizator pentru a se simti calm atunci cand cumpara? Cel mai eficient mod pana in prezent, astfel incat utilizatorii sa nu simta ca informatiile lor vor fi furate intr-un scop rau sau ca vor fi vatamati intr-un fel, este prin intermediul sigiliilor de incredere online pentru un comert electronic.

Pe plan extern, pagina va avea un grad ridicat de prestigiu care se va traduce prin mai multa incredere din partea clientilor si deci va avea loc o crestere a vanzarilor. La randul sau, detinerea acestei marci implica faptul ca comertul electronic trebuie sa indeplineasca cerintele pe care sigiliul le solicita in ceea ce priveste politicile sale, astfel incat serviciul sa fie intotdeauna adecvat.

Ce este un sigiliu de incredere online?

Un sigiliu de incredere este o insigna virtuala afisata pe o afacere online pentru a indica faptul ca este considerata de incredere de catre entitatea emitenta. Cu cat organizatia care emite sigiliul este mai recunoscuta, cu atat va avea un nivel mai ridicat de recunoastere pentru utilizatorii care va viziteaza site-ul, oferindu-le incredere totala in cumparare si navigare.

Detinerea unui sigiliu presupune respectarea codului de etica de conduita si incredere online impus de entitatea emitenta, care, in majoritatea cazurilor, sunt:

  • Platiti taxele corespunzatoare organizatiei.
  • Oferiti informatii corecte si veridice despre afacerea dvs.
  • Mentineti un serviciu bun pentru utilizatori in orice moment.  

Beneficiile sigiliului de incredere online pentru afacerile online

Am vazut deja ca principalul beneficiu al unui sigiliu digital de incredere este de a acorda web-ului o certificare de securitate in legatura cu navigarea si cumpararea.

Prin obtinerea recunoasterii increderii, e-Commerce va oferi utilizatorului o garantie completa ca informatiile gasite pe web sunt adevarate. 

In legatura cu principalul beneficiu, dorim sa mentionam ce alte avantaje va primi un site web care are sigiliul sau digital de incredere:

  1. Continutul web va obtine vizualizari mai mari de la utilizatori datorita cunoasterii veridicitatii informatiilor si repercusiunii de a avea un sigiliu de la o entitate de prestigiu.
  2. Organizatia actioneaza extrajudiciar ca intermediar in situatii de conflict cautand o solutie satisfacatoare pentru ambele parti.
  3. Iesiti in evidenta fata de concurenta directa care nu are sigiliu, determinand o crestere a vizitelor si vanzarilor.
  4. Vanzarile de afaceri vor creste, crescand probabilitatea de a pastra clientii.

Pe scurt, a avea aceasta distinctie transforma o afacere online intr-una care se dedica oferirii de servicii sau produse de cea mai inalta calitate, intr-o maniera responsabila si transparenta cu toti utilizatorii. 

Cele mai bune sigilii de incredere online pentru un comert electronic

Daca sunteti in cautarea celui mai bun sigiliu de incredere online sau pe cel care se potriveste cel mai bine e-commerce-ului dvs., va vom detalia pe cele mai remarcabile mai jos, astfel incat sa il puteti evalua si alege pe cel care vi se potriveste cel mai bine.

Incredere online

Confianza Online este unul dintre cele mai recunoscute sigilii de incredere din Spania. Obtinerea acestuia asigura ca comertul electronic are toate mijloacele de securitate astfel incat utilizatorii sa-si dea informatiile si sa faca achizitii fara niciun risc. 

Magazine de incredere

Este compania care conduce entitatile specializate in certificarea magazinelor online la nivel european. Aceasta companie efectueaza un audit de peste 70 de puncte pentru a analiza pentru a concluziona daca afacerea este sau nu potrivita pentru a obtine sigiliul de incredere. In acest fel ei vor efectua un control juridic si de calitate exhaustiv aratand liniile directoare de urmat pentru practicile corecte.

Este un sigiliu sub care Symantec Corporation  comercializeaza diferite produse precum antivirus, criptare si copii de rezerva. Spre deosebire de cele anterioare, Norton Secured nu necesita respectarea niciunui cod de etica sau conduita, asa ca acest sigiliu de incredere garanteaza doar navigarea si tranzactiile sigure. Se obtine prin achizitionarea unui certificat SSL de la Symantec si trecerea scanarii anti-malware efectuata anterior.

Am vrut sa evidentiem cele mai cunoscute trei sigiliuri de incredere online, desi vrem sa va aratam si altele care vor oferi utilizatorilor liniste si incredere, precum Optima Web ANETCOM, AENOR Seal, EKOMI, Biddus Certificat, TRUSTe, McAfee Secure, etc.

Dupa ce ati citit aceasta postare, puteti crede ca sigiliile de incredere sunt singura modalitate de a demonstra bunele practici si credibilitatea comertului dvs. electronic , dar nu este cazul. A avea un sigiliu de incredere pe afacerea dvs. online este optional, asa ca daca decideti sa aveti unul sau nu, puteti consolida increderea online printr-un sistem de plata securizat precum Paypal sau Stripe si o imagine de marca solida si consistenta reprezentata. continut web.

Daca doriti sa cunoasteti punctele de luat in considerare pentru a conduce un e-Commerce catre succes, va poate interesa: 50 de sfaturi de marketing pentru e-Commerce

Doriti sa profitati la maximum de un e-Commerce aplicand toate cunostintele cu garantii de succes? Invata metodologii din mana celor mai buni profesionisti activi pentru a te dezvolta ca expert in sector.