A fi intr-o relatie in care partenerul dvs. este mai atractiv decat sunteti dvs. poate fi destul de dificil de gestionat. S-ar putea sa-ti afecteze negativ stima de sine si sa provoace incordare asupra relatiei tale. Exista cateva adevaruri despre atractivitate in parteneri pe care trebuie sa le auziti si care va vor ajuta sa fiti mai increzatori.

Iti afecteaza stima de sine atractivitatea partenerului?

S-ar putea sa va subvalorizati complet si ati putea sa nu va simtiti prea bine. S-ar putea sa credeti ca sunteti una din acele femei singure care nu merita acel partener. Nimeni nu se bucura sa fie cu cineva care are o stima de sine scazuta si, daca continuati sa va auto-depreciati atunci relatia dvs. ar putea fi serios afectata. Partenerul tau te place fix asa cum esti, altfel nu ar mai fi cu tine. Inceteaza sa te simti mai putin valoroasa doar pentru ca partenerul tau este mai atractiv. Recapata-ti increderea in tine si iubeste-te mai mult.

Este de fapt mai atractiv?

Exista doua motive distincte pentru care s-ar putea sa-ti gasesti partenerul mai atractiv decat tine. Fie tu nu ai suficienta incredere in tine fie partenerul tau te-a facut sa te simti mai putin atragatoare si astfel ti-a scazut stima de sine. Daca a doua varianta ti se potriveste, atunci ar trebui sa te gandesti daca esti in relatia potrivita. Pe de alta parte, daca este vorba de prima varianta, atunci inseamna ca problema este la tine si trebuie sa lucrezi mai mult pe partea de stima de sine.

Ai cerut partenerului tau sprijin emotional?

Daca credeti ca partenerul dvs. va iubeste cu adevarat, in ciuda oricaror sentimente negative pe care le ai despre tine, te vei simti mai increzator in relatie. Da-ti seama ce lucruri specifice te fac sa te simti dorit, iubit si apreciat. Discuta sincer cu partenerul tau si spune-i cum te simti si de ce te simti asa. Daca te iubeste, atunci cu siguranta te va face sa te simti mai bine si astfel iti va creste increderea in tine.

Insa, este important de stiut ca nu trebuie sa astepti apreciere si valoarea de la o persoana anume. Acestea trebuie sa existe in tine. Tu trebuie sa iti dai tie toata iubirea de care ai nevoie si sa stii ce fel de om minunat esti.

Continui sa vorbesti negativ despre tine?

Fii atent la ceea ce iti spui in mintea ta. De fiecare data cand crezi ceva de genul „Nu sunt demn de el”, inlocuieste-l cu ceva pozitiv, cum ar fi „Sunt binecuvantat sa il am in viata mea”. Cheia este sa va observati gandurile negative si sa le schimbati cu altele pozitive. Cum te-ar face sa te simti sa auzi pe cineva care sta langa tine spunand „Sunt atat de urat in ​​comparatie cu partenerul meu?”

Te-ai simti oribil si ai incerca sa incurajezi acea persoana. Ei bine, ce ar fi sa incepi sa te incurajezi pe tine insuti si sa crezi in tine. Nu-ti spune niciodata ceva ce nu ti-ar placea sa auzi ca o alta persoana isi spune. Daca tu te iubesti pe tine asa cum esti, atunci si celalalt te va iubi. De fapt, toata lumea te va iubi pentru cine esti de fapt. Nu incerca sa fii altcineva si sa porti masti pentru ca vei avea numei de suferit.  

Speram ca stiti care sunt nesigurantele voastre si ati reflectat asupra modului in care s-au dezvoltat. De aici, puteti lua masuri pentru a va mentine nesigurantele in control si pentru a lucra la imbunatatirea stimei de sine. Acest lucru te va ajuta sa te simti mai puternic, astfel incat sa poti trai o viata autentica. Relatia de matrimonaile femei barbati va fi excelenta.